Vertel eens, waarom solliciteerde je bij Academie van de Stad?

Ik volg Academie van de Stad eigenlijk al een langere poos. Toen de vacature online kwam, kreeg ik deze gelijk doorgestuurd van mijn vrienden: “Dit is echt wat voor jou Emy”! De vacature had ik natuurlijk al lang zelf gezien. En toen heb ik dus mijn brief geschreven. Het lijkt me fantastisch om me als projectcoördinator in te mogen zetten voor mijn stad. Elke dag is ook echt anders en het samenwerken met verschillende mensen – van jong tot oud en van student tot professional – maakt mij heel enthousiast. Studenten zijn in mijn beleving heel open en leergierig en die onbevangenheid spreekt me heel erg aan. Ik geloof echt dat je daar heel veel mee kan bereiken. 

 

Je gaat aan de slag in de stad Utrecht. Wat maakt Utrecht nou zo leuk? 

De mensen en de sfeer hier! Voor mijn studie ben ik naar de Domstad gekomen en sindsdien ben ik hier blijven wonen. Ik voel me hier helemaal thuis. Zelf woon ik in Hoograven en ik vind het bijvoorbeeld heel leuk om te zien hoe alles en iedereen hier samenkomt. De stad is klein genoeg om overal heen te fietsen in een half uurtje, maar ook groot genoeg voor veel diversiteit. Er zijn bijvoorbeeld enerzijds veel studenten maar anderzijds ook nog echte volksbuurten en opkomende wijken met veel diversiteit. 

 

Waar kijk je het meest naar uit? 

Ik zie mijzelf al op mijn knalrode wielrenfiets door de stad racen tussen de diverse partners en het kantoor! We maken nu een start met het studiejaar en ik kan niet wachten om te beginnen aan mijn eigen projecten. Die lopen echt uiteen qua thema’s; ik ga bijvoorbeeld een project doen rondom duurzaamheid én een project rondom integratie en sport. Ik heb vandaag al een sportkleding-donatie gedaan vanuit het project JongGras Sportbuddies in de grote U van Utrecht op de Neude. Dat was fantastisch om te doen en ik kan niet wachten op alle mooie momenten die nog gaan komen. Kortom: kom maar door met dat nieuwe studiejaar! 

 

Portret Emy