Onze Springlevend Wonen projecten zijn juist in deze tijden extra waardevol. Bij deze projecten zetten studenten zich in voor de leefbaarheid van de buurt in opdracht van een woningcorporatie en gemeente. Samen met Academie van de Stad, bewoners en wijkorganisaties bedenken studenten relevante en waardevolle deelprojecten in de buurt en zetten die op. Studenten zetten zich in voor én met bewoners van hun eigen buurt, ook tijdens de Corona-crisis. Daarmee spelen zij in op de behoefte van de wijk.

Bekijk op de kaart waar de Springlevend Wonen projecten en een aantal andere projecten ook tijdens deze crisis actief zijn in Amsterdam, Utrecht, Almere, Amersfoort en Haarlem:

 

Nieuwsgierig naar meer van onze projecten? Bekijk hier onze actuele projecten . Er zijn onder andere projecten waarbij studenten Psychologie van de Universiteit Utrecht in de wijk ’t Zand de mogelijkheden onderzoeken om de wijk te vergroenen. In het project Digicoaches geven studenten mensen met een digitale achterstand computer- en internetles in Amsterdam West. Om tijdens de Corona-crisis toch het verschil te maken, ontwikkelen zij een digitale werkwijze. Via videobellen en een shared-screen hopen zij de cursisten alsnog les te geven