Kennismaken met..

Nikki – “Hoi Lilian! Leuk dat je mijn nieuwe collega bent! Ik heb een paar vraagjes om je wat beter te leren kennen. Waar kijk je naar uit het komende jaar?”

Lilian – “Hey hoi! Ik kijk enorm uit naar de groei en de impact die wij samen zeker zullen maken! Ook vind ik het interessant om met kennis te maken met nieuwe culturen. Met een boel gezelligheid denk ik dat we samen met de studenten een goed jaar zullen hebben. Ik ben super blij jouw collega te mogen zijn dit jaar! Wat verwacht jij van jouw tweede jaar als studentcoördinator?”

Nikki – “Leuk, ik heb er ook heel veel zin in! Ik vond het makkelijker om de vraag te stellen. Vragen beantwoorden vind ik lastiger, maar ik ga een poging wagen.”

Lilian – “Proberen kan altijd ;)”

Nikki – “Haha, daar heb je gelijk in. Ik verwacht dat we een leerzaam maar uitdagend jaar zullen hebben. Vorig jaar heb ik gemerkt dat niet alles te plannen is. Er komen altijd onverwachte wendingen, bijvoorbeeld de Corona-periode. De uitdaging is dan om samen te kijken naar mogelijkheden wat wél kan.” 

Lilian – “Daar kan ik me wat bij voorstellen. Alleen ga je misschien sneller, maar ik denk dat je samen verder komt!” 

Kleine successen vieren

Nikki – “Mooie, die ga ik onthouden! Heb je nog een specifiek (leer)doel dit jaar? Of is dat te vroeg om nu te vragen?”

Lilian – “Nee hoor, dit kan je zeker vragen. Om te beginnen is zonder twijfel mijn grootste doel mijn scriptie te halen dit jaar. Best spannend, hihi!”

Nikki – “Een scriptie schrijven?! Ik moet er nog niet aan denken..”

Lilian – “Hahah! Ik snap precies wat je bedoelt, een scriptie schrijven is zeker een grote uitdaging. Maar met een goede training, de hulp van de juiste mensen, en een snufje goede moed is dat onderdeel zeker te behalen. Het komt goed! Met deze ingrediënten weet ik dat andere uitdagingen van komend jaar ook op te lossen zijn. Wie weet heb ik van deze positieve instelling soms een herinnering van nodig, help je mij daarbij? Maar Nikki, waar ga jij jouzelf dit jaar mee uitdagen?” 

Nikki – “Deze vraag zag ik aankomen, haha. Ik wil me dit jaar nog meer ontwikkelen in het begeleiden van de Student Jobcoaches. Daarbij wil ik samen met hen en jou (meer) focussen op het vieren van successen. Met name de kleintjes, omdat er genoeg te vieren is. Eigenlijk ga ik dit jaar vaker stilstaan bij wat we leren. Het lijkt me handig als we elkaar hierover reminders blijven sturen ;-).”

Lilian – “Samen komen we verder, haha! Ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen dit jaar.”

Nikki – “Wat vind je van de vragen die ik stelde, Lilian?”

Lilian – “Sommige vragen heb je me echt aan het denken gebracht.. Daarbij, super leuk om zo elkaar beter te leren kennen. Ik denk dat we elkaar zeker kunnen versterken in onze doelen. Hoe kijk jij hier naar? “

Nikki – “Ja ik ben het helemaal met je eens. Let’s go back to work.”

Wil je meer weten over dit project? Bekijk dan hier de projectpagina, of volg het team op Instagram: @studentjobcoachrefugees