Na vele agendaverzoeken, hebben we een dag en een tijdstip kunnen vinden. Hij vliegt wat rond. Van de ene afspraak naar de andere. Met opdrachtgevers, studenten en docenten. O, en natuurlijk ook soms met collega’s. Daan wist het meteen al heel zeker; hij wil het hebben over het project ‘Inclusief Amsterdam.nl’. Een project wat zich bezig houdt met de digitalisering. En als parttime dj, is dit een onderwerp naar zijn hart. En als afgestudeerd socioloog, filosofeert hij ook nog eens over de stad en haar mensen en studenten!

“Afgelopen collegejaar ben ik betrokken geweest bij de opzet en uitvoering van het project ‘Inclusief Amsterdam.nl’. Dit was een project in opdracht van de gemeente Amsterdam waarbij studenten de mogelijkheid kregen om de website amsterdam.nl meer inclusief te maken. Uiteindelijk is de gemeente Amsterdam samen met mij en docent Irene van de minor User Experience Design hier in juni mee aan de slag gegaan.

Vanuit mijn rol als projectcoördinator bij Academie van de Stad vond ik dit een erg leuk project! Het raakt relevante uitdagingen die gepaard gaan met digitalisering. In een samenleving die steeds meer digitaal georiënteerd is, speelt digitale dienstverlening logischerwijs ook een steeds grotere rol. Deze studenten hebben vanuit hun opleiding de juiste kennis en vaardigheden om een waardevolle bijdrage te leveren aan de uitdagingen waar een stad als Amsterdam mee te maken heeft. Die twee wil je natuurlijk graag bij elkaar brengen. Er zijn bijna teveel voorbeelden om op te noemen, maar hier kan je een kijkje nemen in het project.”

En met die woorden, gaat zijn telefoon weer af. Nog voordat hij de woorden ‘sorry’ gezegd heeft, is zijn jas al aan en zijn tas al om. Snel de koffie achterover tikken, tosti mee in een zakje, hup op de fiets. Op weg naar het volgende project. Dat is Daan.