Een duurzame vorm van wonen

Bijna is het zover: 120 splinternieuwe woningen op de Kop Zuidas voor 120 woonstarters! Deze sociale huurwoningen van Lieven de Key zijn onderdeel van Crossover, een duurzaam gebouw waarin een spannende mix komt van wonen, werken en voorzieningen. Momenteel wordt hier nog volop aan gebouwd, maar deze zomer kunnen de nieuwe bewoners hun intrek nemen in het woongedeelte: Startblok Kop Zuidas. De ene helft van de bewoners zijn jongeren uit Nederland, de andere helft bestaat uit jonge vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders). Samen zullen zij bouwen aan een community waarin je niet alleen samenwoont, maar ook naar elkaar omkijkt en samen komt. Onze Community Builders nemen hierin het voortouw! 

 

Een goede start voor Startblok Kop Zuidas

Om ervoor te zorgen dat iedereen een goede start maakt in het startblok, heeft Academie van de Stad – in opdracht van Lieven de Key en Stadsdeel Zuid – een team Community Builders samengesteld. Zij zullen ervoor gaan zorgen dat bewoners zich welkom voelen, elkaar actief ondersteunen en zich verbonden voelen met elkaar. Gezien ze nog even moeten wachten tot ze daadwerkelijk mogen verhuizen, zijn de Community Builders voorlopig bezig met de inhoudelijke voorbereiding. Ook ontmoeten ze de komende tijd maatschappelijke initiatieven in de buurt en mogelijke samenwerkingspartners.

 

Community Builders in spé

Ontmoet het team van Startblok Kop Zuidas: Helen, Melissa, Thomas en Vera! Ze hebben ongelooflijk veel zin om als Community Builder aan de slag te gaan. Projectcoördinator Dorien vroeg hen waar zij naar uitkijken als Community Builder:

 

“Ik ben Melissa, 25 jaar, masterstudent Gezondheidswetenschappen en een van de Community Builders van Startblok Kop Zuidas. Ik kan niet wachten om iedereen goed te leren kennen en Kop Zuidas een thuis te maken voor iedereen!”

“Mijn doel als Community Builder is om Startblok Kop Zuidas een thuis te maken waar alle bewoners zich thuis voelen en waardevolle verbindingen met elkaar kunnen maken. Ik vind het een bijzondere ervaring om hier vanaf de start bij betrokken te mogen zijn bij het opbouwen van de community en kijk er naar uit om veel te leren.”

“Hoi! Ik ben Thomas een 2de jaar Social Work student en ga aan de slag als community builder in Startblok Kop Zuidas. Ik kijk ernaar uit om samen met de mede community builders te zorgen voor een goede start voor de inwoners van Startblok Kop Zuidas.”

“Hoi! Ik ben Helen, 23 jaar en studeer Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam. Als nieuwe Community Builder van Startblok Kop Zuidas kijk ik ernaar uit om een inclusieve en levendige gemeenschap op te bouwen waar bewoners zich thuis voelen en zich kunnen ontwikkelen, ongeacht hun achtergrond. Ik geloof dat door het samenbrengen van diverse perspectieven en ideeën, we een gemeenschap kunnen bouwen die veerkrachtig en succesvol is.”

Wil jij nog meer weten over de Startblok Kop Zuidas?

Bekijk de projectpagina van Startblok Kop Zuidas of neem contact met ons op via: dorien@academievandestad.nl.

 

Ben jij ook opzoek naar een betaalbare woning in Amsterdam? En wil jij je inzetten voor jouw buurt? Meld je hier aan voor onze woonpool!