Kan je eens kort uitleggen wat de Denktank Arbeidsmarktdiscriminatie precies inhoudt?

De Denktank Arbeidsmarktdiscriminatie is een projectgroep van 5 studenten met verschillende studieachtergronden. We noemen onszelf een denktank omdat de vraag vanuit de gemeente Amsterdam is om met een frisse en creatieve invalshoek naar discriminatie op de arbeidsmarkt te kijken. We zullen uiteindelijk evenementen oprichten om aan onze twee hoofddoelen te kunnen voldoen. In eerste plaats willen we een gelijkwaardige ontmoeting faciliteren tussen werkgevers en werkzoekende. Dit om vooroordelen van werkzoekende 50+’ers en bi-culturele jongeren uit de wereld te helpen. Daarnaast hebben wij ook als doel de meldingsbereidheid van arbeidsdiscriminatie te vergroten.

Waarom heb je ervoor gekozen deel te nemen aan de Denktank?

Als ik voor mijzelf mag spreken is dat een verzameling van verschillende factoren. Allereerst is het zo dat binnen het curriculum van mijn studie past. En sinds dit jaar is de ruimte ontstaan om stage te kunnen lopen. Ik wilde graag de kans pakken om alle theoretische kennis die ik de afgelopen twee jaar heb opgedaan toe te passen in de praktijk. Daarnaast heb ik een sterke affiniteit met alles wat met arbeid te maken heeft. Ik wil later een functie in de HR en ik schrijf op dit moment ook mijn scriptie over een arbeidsgerelateerd onderwerp. Logischerwijs sloot deze stage dan ook goed aan op mijn interesse!

Wanneer is volgens jullie het project geslaagd?

Ik zou zeggen dat het project is geslaagd als er uit de doelgroep voor wie wij het doen (50+’ers en bi-culturele jongeren) voelbare verbetering plaatsvindt. Als zij het idee hebben dat ze nu meer en beter beoordeeld worden op wát ze kunnen, in plaats van hun persoonlijke achtergrond. Uiteindelijk doen we dit om andere te ondersteunen in hun traject naar leuk en uitdagend werk. Dus als zij het gevoel hebben dat die ondersteuning iets heeft uitgehaald ben ik dik tevreden!