Bij de herinrichting van een gebouw kijkt men vaak vooral naar de inrichting zoals meubels en wanden, maar niet altijd naar de groenvoorzieningen. Dit is interessant, omdat een groene werkomgeving juist een positief effect kan hebben op de werknemers. Denk hierbij aan het werkgeluk en de extra zuurstof die groen met zich meebrengt. Wanneer mensen de hele dag binnen zitten in een kantoor, is het belangrijk om planten in de buurt te hebben.

Een groen project

De provincie Flevoland schakelde Academie van de Stad daarom in (eerder deden wij al een project om het provinciehuis meer circulair te maken, zie hier). En wij vonden een groep studenten van de Aeres hogeschool Almere die de komende maanden aan de slag gaan met een advies over de groeninrichting voor de begane grond. Zij zullen kijken welke planten passen bij de regio Flevoland en welke planten bewezen positief zijn om bij te dragen aan een beter werkklimaat. Ook zullen zij een ontwerp maken voor de ontvangsthal en adviseren hoe planten het best passen in deze ruimte.

De groep bestaat uit studenten die een integrale module doen, waardoor twee opleidingen voor het eerst met elkaar gaan samenwerken. Drie van de studenten volgen de studie Biologie, Voeding & Gezondheid, de andere drie studeren Geo, Media & Design. Door deze combinatie is een breed onderzoek mogelijk en kunnen de studenten ook het thema voeding meenemen.

Studenten aan de slag

Tijdens de kick-off op 14 februari vroegen de studenten al gelijk aan de opdrachtgevers of zij ook mogen kijken naar de mogelijkheid voor een kruidentuin rondom het provinciehuis. Daarnaast heeft een deel van de studenten ervaring met grafische vormgeving en kunnen zij de adviezen ondersteunen met visuele weergaven.

Na de kick-off gingen de studenten gelijk even een kijkje nemen in de ontvangsthal. Op dit moment staan er een paar grote potten met planten, maar is groen nog niet de kleur die het meest in het oog springt. Tijd om dat in dit project te gaan veranderen!