Dorien Admiraal is een geboren en getogen Amsterdammer. Met haar vele studierichtingen, van een propedeuse Spaans tot aan een master Holocaust & Genocide Studies, stapt ze ieder project vol enthousiasme in. Als collega zou ik haar omschrijven als: een echte sfeermaker die betrokken is en je een luisterend oor biedt. 

 

Hoe zou je jouw baan als Content Manager en Projectcoördinator omschrijven in drie woorden?

Dorien: “Afwisselend, uitdagend en super nice! Het ene moment ben ik bezig met het instellen van mijn camera of het posten van een mooie foto. Het andere moment ben ik een presentatie aan het geven op een buurtoverleg, waarin ik vertel over een van onze Springlevend Wonen-projecten. Niet alleen de werkzaamheden van de twee functies maken mijn werk afwisselend, maar ook de verschillende mensen waarmee ik contact heb. Het heeft formele kanten, maar ook gewoon lekker los!”

 

Dorien interviewt een van onze Community Builders van een Springlevend Wonen-project.

 

Wat vind je het leukste aan je werkzaamheden als Content Manager?

Dorien: “Intensief samenwerken in ons communicatie-teampje en samen toffe ideeën bedenken. En dat je een inkijkje krijgt in al onze projecten. Je bent veel bezig om deelnemers van de projecten mooi in beeld te brengen en een podium te geven aan hun verhaal. Hierdoor kan je echt contact met iemand maken. Ik heb veel bijzondere en diepgaande gesprekken gehad. Dat mensen zich zo openstellen, vind ik heel mooi.”

 

“Ik heb veel bijzondere en diepgaande gesprekken gehad. Dat mensen zich zo openstellen, vind ik heel mooi.”

Wat vind je het leukst aan je werkzaamheden als Projectcoördinator?

Dorien: “Ook wel het samenwerken in het team. We runnen met z’n allen de organisatie en dat maakt me best trots. Samen kijken hoe we dingen zo goed mogelijk kunnen doen en hoe we ook daadwerkelijk impact kunnen maken op de plekken waar dit nodig is.”

 

Kan je iets vertellen over een van de projecten die je coördineert?

Dorien: “We zijn zojuist gestart met Startblok Kop Zuidas. Dat is een van onze Springlevend Wonen-projecten. Vanaf juli komen hier jonge Nederlanders en statushouders wonen, die samen – onder begeleiding van Academie van de Stad – gaan bouwen aan een community. Dit is de eerste keer dat ik bij zo’n project betrokken ben als coördinator. Het is gaaf om het project vanuit binnenuit mee te maken. Je komt zoveel mensen tegen die zich actief in (willen) zetten voor statushouders. Niet altijd gaat alles even goed en ik denk ook dat we nog veel grote uitdagingen hebben in dit thema. Maar dat zo’n grote groep zich hier hard voor maakt, geeft mij veel vertrouwen.”

 

“Je komt zoveel mensen tegen die zich actief in (willen) zetten voor statushouders… dat zo’n grote groep zich hier hard voor maakt, geeft mij veel vertrouwen.”

 

Wat zijn je hobby’s naast het werken?

Dorien: “Ik zit al tien jaar aangesloten bij stichting Toneelklup, een toneelgezelschap in Amsterdam. Naast samen repeteren, optreden en vooral heel veel lachen ben ik hier ook alweer acht jaar de voorzitter. Heerlijk om na een dag werken uit je hoofd en in je lichaam te gaan.”

Benieuwd naar het werk van Dorien? Volg ons op Instagram en Twitter én hou de website in de gaten.