Onderwijsproject Impact in Beeld

Bij Academie van de Stad werken we met diverse projectformules, waaronder onderwijs-, stage-, Springlevend Wonen én Young Professional-projecten. Een van deze projecten, Impact in Beeld, vormt een uitstekend voorbeeld van onze onderwijsprojecten. In samenwerking met de gemeente Amersfoort hebben studenten hun frisse blik en actuele kennis ingezet om een maatschappelijk vraagstuk aan te pakken. Dit vraagstuk – hoe je impact ondernemers in beeld kan brengen – hebben we met Academie van de Stad opgehaald bij de gemeente en vertaald naar een concrete opdracht. Vervolgens zijn we op zoek gegaan naar een passende studie. Het vak Studio Design van Communicatie en Multimedia Design van de Hogeschool Utrecht sloot perfect op de opdracht aan.

 

Impact ondernemers Amersfoort

Binnen de gemeente Amersfoort zijn er verschillende impact ondernemers, bedrijven en organisaties gevestigd die zich inzetten voor een duurzame en sociale economie in de regio. Een van deze inspirerende organisaties is de StadsWormerij. Hier zetten duizenden compostwormen voedselresten van bio-winkels, horecagelegenheden en huishoudens om in super compost. Met als doel het behoud en aantrekken van werkgelegenheid en het bevorderen van de overgang naar een duurzame, sociale en circulaire economie, wil de gemeente Amersfoort deze ondernemers meer zichtbaarheid geven. 

 

Concept Impactfest 033 

Tijdens de eindbijeenkomst van het project Impact in Beeld presenteerden de drie groepen hun verschillende concepten aan de gemeente Amersfoort. Een van deze groepen bedacht ‘Impactfest 033’, een concept speciaal gericht op de medewerkers van de gemeente. Maar hoe konden ze deze drukbezette medewerkers bereiken? Daar hadden de studenten een briljant idee voor: “We brengen de impact ondernemers naar het stadhuis! Elke maand kan de gemeente drie verschillende ondernemers uitnodigen om hun verhaal te vertellen vanuit een van de impact-stands in het bedrijfsrestaurant.” De studenten hebben diverse promotiematerialen en een prachtige huisstijl voor het evenement ontworpen. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk de beelden hieronder!

 

Impact ondernemers uit Amersfoort in beeld
Fysieke promotie Impactfest 033 – ontworpen door de studenten uit team HU-impact (prototype).

 

Impact ondernemers uit Amersfoort in beeld
Informatiefolder van het Impactfest 033 – ontworpen door de studenten uit team HU-impact (prototype)
Impact ondernemers uit Amersfoort in beeld
Digitale promotie van Impactfest 033 bij het koffiezetapparaat – ontworpen door de studenten uit team HU-impact.
Impact ondernemers uit Amersfoort in beeld
De impact-stands in het bedrijfsrestaurant van de gemeente Amersfoort – ontworpen door de studenten uit team HU-impact (prototype).

Meer weten over project Impact in Beeld?

Kijk op de projectpagina of neem contact met ons op via utrecht@academievandestad.nl of 085 3033 707.