Impact ondernemers uit Amersfoort

In de gemeente Amersfoort zijn een aantal impact ondernemers, bedrijven en organisaties gevestigd die zich inzetten voor een duurzame en sociale economie in de regio van Amersfoort. Een voorbeeld van zo’n organisatie is de StadsWormerij, waarin duizenden compostwormen voedselresten van bio-winkels, horeca en huishoudens omzetten in super compost.

Duurzame, sociale en circulaire economie

Om bij te dragen aan het behouden en aantrekken van werkgelegenheid en samen te werken aan de transitie naar een duurzame, sociale en circulaire economie wil de gemeente in samenwerking met Citymarketing Amersfoort zichtbaarheid geven aan deze organisaties. Voor 2023 ligt hiervoor een strategie klaar waarin de focuspunten en doeleinden beschreven staan, maar het is belangrijk dat er een impuls wordt gegeven aan de uitvoering van deze strategie.

 

Studenten Communicatie en Multimedia Design

De studenten zijn acht weken lang hard aan de slag gegaan met de opdracht. Doormiddel van gesprekken met de doelgroep en andere betrokkenen stelden de studenten ontwerpcriteria op. Aan het einde van het project presenteerden de studenten het eindproduct aan de gemeente Amersfoort.