Nieuwe Amsterdammers

Nieuwe Amsterdammers die graag willen sporten lopen tegen dit soort vragen aan. En dat is zonde! Sporten is ontzettend waardevol om nieuwe mensen te leren kennen en een netwerk op te bouwen. Maar ook is regelmatig sporten natuurlijk goed voor een gezonde leefstijl. Om iedereen zo goed mogelijk te hebben bestaat Bureau JongGras uit het onderdeel ‘Statushouders’ en ‘Advies’. Zo worden sporters en sportaanbieders op de juiste manier aan elkaar verbonden.

Bureau JongGras Statushouders

Binnen ons project Bureau JongGras Statushouders coachen studenten statushouders naar sportaanbod. Zij zoeken een geschikte sportclub, trainen een aantal keer mee en zorgen voor de inschrijving. De studenten die vrijdag bij ons aan de slag gaan doen dit in de vorm van een stage. Zij krijgen hier dus studiepunten voor. Wij werken momenteel met vier HvA studenten (Maatschappelijk Werk & Dienstverlening en Toegepaste Psychologie).

Elzenhagen

Dankzij de inzet van studenten zijn de bovenstaande vragen geen drempel voor statushouders. Zo kan iedereen vrijuit sporten! Onderstaande foto’s bieden een inkijkje op startblok Elzenhagen. Deze gezichten kan je hier tegenkomen. Hier wonen jongeren samen met statushouders. Wij zitten hier iedere vrijdag en bewoners kunnen gewoon bij ons aankloppen. Ondertussen zijn er al tientallen statushouders naar een geschikte sportclub in de buurt gecoacht en de aanmeldingen blijven binnenstromen. Tot en met juni zijn we actief op Elzenhagen. Hopelijk worden er tot die tijd nog een hoop trainingen bezocht. 

JongGras Advies

Aila en Maceo zetten zich als stagiairs bij Academie van de Stad in voor een sportief Amsterdam. Binnen het project ‘Bureau JongGras’ bieden zij gratis advies aan Amsterdamse sportaanbieders. Sporten werkt alleen met sporters en sportclubs. Bureau JongGras werkt eraan om hét bureau te zijn waar sportaanbieders als eerste aankloppen. Voor zowel een adviesvraag of als zij een ledentevredenheidsonderzoek willen uitvoeren.