Studentbuddy bij Maatschappelijke Diensttijd in Almere

Als Studentbuddy ben je 1-op-1 begeleider van (kwetsbare) jongeren, die een bijdrage willen leveren aan de maatschappij. Door het coachen en trainen van deze MDT jongeren, doe je specifieke werkervaring op. Zo leer je om de theorie en technieken/methodes die je leert op school, daadwerkelijk in te zetten. Daarnaast kom je in contact met specifieke doelgroepen in de praktijk. Zo kun je via de MDT in contact komen met een kwetsbare groep jongeren die jouw hulp nodig heeft. Je kan bijvoorbeeld een jongere coachen die meer zelfvertrouwen wil opdoen, bij het organiseren van zijn/haar eerste workshop (gericht op zijn/haar talent)! Maar je kan ook een jongere die graag meer voor een ander zou willen doen, bij een activiteit organiseren voor ouderen. MDT gaat over iets maatschappelijks doen, voor een ander, wat aansluit op jouw leerdoelen en wensen. En jij begeleidt als Studentbuddy een jongere daarbij (en stiekem ben je dan zelf ook bezig voor een ander)!

Hoe werkt het precies?

Je kunt een vergoeding krijgen voor jouw begeleiding als Studentbuddy. Als je 22 of jonger bent, kun je €2,75 per uur verdienen met je MDT-plek (met een maximum van €170 per maand). Als je 22 jaar of ouder bent, is dit €5 per uur. Voorwaarde is dat je minimaal 80 uur begeleid. Dit mag voor een studie-opdracht zijn.

Vanuit Academie van de Stad bieden we je ondersteuning, bij jouw begeleiding en bij je eigen ontwikkeling, middels maandelijkse werkgroepen.

 Je bent een vertrouwenspersoon waarmee een jongere in gesprek kunt en verzorgt mini-trainingen gericht hun leerdoelen (eerst krijg je deze zelf, binnen een groep mede-Studentbuddies, van onze MDT Young Professional Samantha Bakker). Wij bieden je vanuit de Academie ná jouw MDT begeleiding een certificaat aan, incl. referentie, die je kunt gebruiken voor op jouw LinkedIn, wellicht voor school en op jouw CV. En, onderzoek heeft het aangetoond: als je vrijwilligerswerk doet, ben je gelukkiger.

Voordat je begint

Als je gaat beginnen op jouw MDT-(stage)plek, ben je daar actief voor minimaal 3 weken. Je bent vrij je eigen ideeën in te brengen om andere jongeren te helpen. Van tevoren stemmen we daar persoonlijk over af. Wij bieden je ondersteuning bij jouw werkzaamheden, door middel van mini-trainingen en tussentijdse (evaluatie)gesprekken. Check voordat je je aanmeldt even de stagevoorwaarden van jouw opleiding, dan kunnen we dat meenemen in het afstemmen van jouw leerplan.

Wat voor vaardigheden moet je hebben?

–        Creatief denken
–        Open houding
–        Flexibel
–        Oog voor innovatie/verbetering
–        Op tijd
–        Ervaring met Zoom en/of Teams is een pré

Maatschappelijke Diensttijd in Almere uitgelegd op de online Stagemarkt bij Hogeschool Windesheim.

 

Enthousiast geworden? Stuur een mail naar almere.mdt@gmail.com