Arie, vertel eens, hoe was je zelf als student?

“Dat is lang geleden! Ik ben begonnen bij de MTS, ging later in de avonduren door naar de Kon. PBNA en ben afgestudeerd aan de NHL in Leeuwarden aan de opleiding Civiele Techniek. Een tijd waar ik met veel genoegen aan terug denk. We maakten lange dagen, reisden door het hele land en hadden korte nachten! Best een intensieve tijd als ik er zo aan terug denk, maar ook heel leuk en met veel vertier. Je krijgt echt de kans om in onderwerpen te duiken, het werkveld te leren kennen en ook met een groepje studiegenoten aan de slag gaan.”

En hoe vind je het nu dan om in dit project zelf weer met  studenten aan de slag te zijn?

“Leuk, het geeft me veel energie! Ik houd ervan om af en toe eens buiten de gebaande kaders te denken. Ik werk vaker met jonge mensen en de onbevangenheid die studenten met zich meebrengen houdt jezelf ook weer scherp en geeft je nieuwe ideeën. In dit project werk ik ook met twee verschillende groepen samen – dat laat zien dat er meerdere aanvliegroutes zijn. In de gesprekken en tijdens het maken van plannen merk ik dat studenten echt heel bewust kiezen en nadenken over hoe zo’n onderwerp als het Fietspad van de Toekomst aan te vliegen.”

Opdrachtgever Arie
Dit is opdrachtgever Arie op niet het Fietspad van de Toekomst, maar het zebrapad!

Wat hoop jij studenten mee te geven in dit project als opdrachtgever, Arie?

“Het leuke is dat deze studenten heel concreet aan de slag kunnen met deze opdracht. Zoals de titel van het project al suggereert: het gaat om het fietspad van de toekomst en deze kunnen we nog bedenken met elkaar. Alle ideeën zijn dus welkom! Studenten hebben daardoor veel vrijheid en ruimte om juist die kaders op te zoeken. Ik hoop studenten een mooie uitdaging mee te geven: zij mogen meewerken aan het Fietspad van de Toekomst, zij kunnen daar misschien nog wel tig jaren op gaan fietsen. Als studenten het een beetje concreet weten te maken, kunnen zij wellicht hun ideeën straks daadwerkelijk terugvinden op straat. Verder hoop ik dat ze echt leren samenwerken, waarbij ze op zoek gaan naar elkaars kwaliteiten om aan zo’n opdracht te werken. Daarbij krijgen ze natuurlijk ook iets mee in projectmatig werken, stakeholdermanagement en het hele proces erom heen.”

Wat hoop je dat eruit komt?

“Een gedegen advies met verschillende ideeën. Het fietspad is een fietsroute tussen Utrecht en Wageningen, die grotendeels langs de N225 loopt. De totale lengte van de route is 28 km, waarin je 3 verschillende landschappen tegenkomt: een stukje stad,  hele open stukken in de polder en natuurlijk een mooie bosrijke omgeving op de Heuvelrug. Nieuwe ideeën en innovaties voor die drie locaties, daar ben ik benieuwd naar!”

Wil je meer weten over dit project? Lees hier meer over Fietspad van de Toekomst.

Zoals je leest is opdrachtgever Arie enthousiast over het werken met studenten. Wil je ook een project realiseren met hardwerkende, gemotiveerde studenten? Neem contact met ons op via info@academievandestad.nl.