Wachtend in de knusse ontvangstruimte, stroomde er steeds meer geïnteresseerden binnen: sommige strak in pak, andere in vrijetijdskleding. Met een kopje groene thee in onze hand, stapten we op de groep wachtenden af. Toen bleek netwerken niet zo eenvoudig als gedacht, want hoe begin je het gesprek? Ik voelde me nogal jong en misplaatst tussen deze mensen die in mijn ogen al behoorlijk wat werk- en levenservaring hadden. Abdel, onze samenwerkingspartner van DOK030, besloot een handje te helpen. Hij stelde een ondernemer aan ons voor en na een goed gesprek en één connectie verder, konden we de zaal in voor de start van het debat. Het begin van ons netwerken.

Onder begeleiding van opzwepende muziek, stroomden de mensen de zaal binnen. Ervaren ondernemers en belanghebbenden debatteerden gepassioneerd in een speciaal opgezette boksring. Om 22.00 uur werd het debat afgesloten en waren Nadira en ik beide behoorlijk moe. Maar geen denken aan dat we deze netwerkkans zouden laten liggen!

In het begin onzeker en zoekend, maar naarmate de tijd vorderde steeds zelfverzekerder en enthousiaster, stapten we op de aanwezigen af. Ik kreeg steeds meer energie van het netwerken, en dat zonder koffie. We spraken over ons project met professionals, doorgewinterde ondernemers en gemeenteraadsleden. Ik voelde mij voor het eerst ook een professional! 

Rond 22.45 uur liepen Nadira en ik in het donker, door de stromende regen, naar een bushalte die veel verder was dan we dachten. Maar onze dag kon niet meer stuk. En raadt eens wie er ook in onze vertraagde bus zat: een aanwezige van het ondernemersdebat die we nog niet gesproken hadden. Ik bedacht me dat netwerken ook in het openbaar vervoer kon plaatsvinden. Dus terwijl het ov-netwerk ons thuisbracht, netwerkten wij nog even vrolijk door.

 

Wil je meer weten over het project SuperSupporters voor ondernemers in Overvecht? Dat kan hier!