Utrecht is koploper in gezond stedelijk leven. Ondanks de economische groei komen nog veel Utrechters met moeite rond en nemen problematische schulden toe. Dit geldt ook voor ondernemers. De aanleiding van dit project ligt in de actieagenda Utrechters Schuldenvrij. Hierin heeft de gemeente Utrecht de ambitie uitgesproken om heel Utrecht schulden(zorg)vrij te maken. Ondanks dat Utrecht een breed schuldhulp netwerk heeft, zoeken zowel particulieren als ondernemers te laat hulp bij financiële problemen. Hierdoor zijn de schulden vaak al zo hoog dat een faillissement de enige uitkomst is. Er ligt een taboe op schulden. Dit gaat gepaard met de schaamte die erbij komt kijken en het niet kunnen vinden van de juiste kanalen. Alle drie zijn dit factoren die kunnen meespelen in het uitblijven van de hulpvraag.

Academie van de Stad werkt in dit project samen met DOK030. Een coöperatie gevestigd in Overvecht die hulp en advies biedt aan ondernemers die dat nodig hebben. In dit project laten we ondernemers zien dat er altijd een oplossing is. Om dit te bereiken gaat een groep studenten Sociaal Juridische Dienstverlening van de HU de wijk Overvecht in. Dit om zo ondernemers te bereiken, informeren en door te verwijzen naar de juiste hulpinstanties. Structurele hulp wordt geboden door DOK030. Daarnaast verkennen we in samenwerking met studenten Communicatie- en Multimediadesign de mogelijkheden om nog meer ondernemers te bereiken.

Heb je na het lezen over dit project vragen of suggesties? Mail gerust naar
projectsupersupporters@academievandestad.nl.
Voor meer informatie over coöperatie DOK030 bezoek www.dok030.nl.

Ben je zelf ondernemer met financiële problemen? Op deze webpagina van de gemeente Utrecht vind je informatie over de hulpmogelijkheden.