Nora en Lieke zijn allebei 22 jaar en woonden al een tijdje op Spark Village. Ze hebben het daar heel erg naar hun zin en zijn nu dus ook tot het team van community builders toegetreden. 

 

Feestcommissie

Nora is bezig met haar bachelor sociologie aan de VU. Zij wil haar sociologische perspectief toepassen op het integratieproject van Spark. Zij is ontzettend geïnteresseerd in hoe wij hier een leuke woonomgeving kunnen maken voor iedereen. Dit probeert ze te bereiken door leuke evenementen te organiseren die mensen bij elkaar brengen. Daarom heeft ze de feestcommissie opgericht en de eerste activiteiten waren een groot succes. Ze hebben een silent disco en barbecue georganiseerd waar veel buren van hebben genoten. Andere hobby’s van Nora zijn fitness en nieuwe gerechten leren koken. 

Groencommissie

Lieke studeert ook, zij doet nu haar bachelor Future Planet Studies aan de UvA. Zij woont al 2,5 jaar met een hoop plezier op Spark. Ook zit ze al geruime tijd in de groencommissie. Dankzij de groencommissie zijn er inmiddels vier moestuinbakken, mooie fruitbomen en leuke aankleding van het gemeenschappelijke plein. Ook een groot succes van de groencommissie was de plantdag. Op deze dag ging de commissie met bewoners alle moestuinbakken en planten verzorgen met een gezellige barbecue achteraf. Ook staat er een leuke dag op de planning waarin wij alle planten gaan onderhouden en eventuele nieuwe planten in de bakken doen. Na deze dag zullen we weer een barbecue organiseren, met groenten uit onze eigen moestuin!

Fijne woonplek

Nora en Lieke zijn ontzettend blij dat zij nu iets terug kunnen doen voor de community en hebben zin om hard aan de slag te gaan om Spark een nog leukere en fijnere woonplek te maken. 

De zomer is wat dat betreft al goed begonnen op Spark, want Community Builder Kay (die het project verlaat na vele jaren geweldige inzet in verschillende projecten van AvdS) heeft samen met wel 30 bewoners de achterkant van de Gemeenschappelijke Ruimte geverfd. De bewoners hebben ontzettend goed samengewerkt en het eindresultaat is wat ons betreft dan ook iets om trots op te zijn! Nora & Lieke volgen Kay op en kijken uit naar nog heel veel van dit soort acties!