Wonen in Spark Village is niet zomaar voor iedereen weggelegd. Het complex heeft als uitgangspunt dat mensen met verschillende achtergronden niet alleen wonen op het complex, maar daadwerkelijk samenkomen. Hiermee leren zij van elkaar en is er een fijne leefsfeer voor iedereen.

Spark Village is een wooncomplex dat aan de rand van Amsterdam ligt. In het meest oostelijke hoekje om precies te zijn. Hier wonen 250 jongeren tussen 18 en 28 jaar, waarvan de helft van de bewoners een vluchtachtergrond (statushouders) hebben. Om het wooncomplex een plek te laten zijn waar bewoners elkaar kennen en naar elkaar omkijken zijn we een Community Building-project gestart. Hier zetten zes actieve bewoners zich wekelijks in om bewoners met elkaar te verbinden. Maar ook om een aanspreekpunt te zijn voor hen en om het complex een gezellige plek te laten zijn. Wekelijks is op woensdag bijvoorbeeld het taalcafé en etentjes en borrels zijn de momenten waarop het gezellig wordt op Spark Village. Ook aan het groen op het complex wordt gedacht, zo is de groencommissie druk met zowel de moestuinbakken als de bloemen en bomen op het wooncomplex.

Zelfs tijdens de lockdown blijven de community builders creatief! Ze organiseren online mindfulness oefeningen om bewoners te steunen in dit rare jaar. Ook hebben ze een geslaagde online kerstborrel georganiseerd waarvoor alle bewoners een heerlijk kerstpakketje ontvingen. Daarnaast zijn ze druk bezig met het tuinonderhoud en er is zelfs een wekdienst in het leven geroepen. Bewoners die het moeilijk vinden structuur in te bouwen in hun weken met thuis les of werk, kunnen zich opgeven en worden dan keurig op tijd wakker gemaakt, mét verse koffie! Zo blijft Spark Village elkaar steunen.

Wil je ook nog andere Community Building projecten zien? Kijk dan ook even bij Stek Oost!