De groei van de één niet ten koste van de ander

De burgemeester vertelt waarom deze prijsvraag zo belangrijk is. ‘Amsterdam wordt steeds groter en kan zijn eigen groei niet meer aan. Dat is een luxeprobleem, maar wel een die ten koste gaat van andere gemeenten. Het is heel waardevol dat er nu op zo’n positieve manier iets aan dit probleem gedaan wordt!’ In zijn installatierede in 2010 heeft hij het concept ‘Amsterdam Verantwoordelijke Hoofdstad’ gelanceerd. In dat kader is de gemeente Amsterdam een stedenband aangegaan met de krimpgebieden Delfzijl, Sluis en Heerlen met als uitgangspunt: ‘De groei van de één mag niet ten koste gaan van de ander’.

Wilfred Fischer en Eberhard van der Laan

Tijdens het juryberaad kon iedereen de tuin of het balkon van de mooie ambtswoning op. Wilfred Fischer, Eberhard van der Laan en Dora Fabriek maakten van dit moment gebruik om even bij te praten. Zij hielden een onderonsje op het balkon. Natuurlijk was er ook even tijd om wat foto’s te maken.


Wilfred Fischer en Eberhard van der Laan

De prijs

De burgemeester was erg onder de indruk van alle presentaties. En dan is het moment van waarheid aangebroken. ‘De jury heeft het heel moeilijk gehad: ik was net op tijd om de vechtende partijen van elkaar te scheiden’, begint de burgemeester, ‘maar we hebben een winnaar. Ik heb hier 3 cheques van €1000,-. En ze gaan naar Light up Heerlen!’ Juichend en high-fivend nemen Jelle, Yannick en Lotte hun prijs in ontvangst.

Lees hier het volledige nieuwsbericht over de prijsvraag