Hoe is het om Community Builder te zijn in Almere?

“Ik vind het erg bijzonder om op het Odeonpark de Community Building op te zetten. De waardevolle inzet om verschillende soorten mensen te verbinden met elkaar is zo enorm leuk en uitdagend”,  aldus Community Builder Borzoe. Naast het verbinden van de bewoners van het Odeonpark is Community Builder zijn ook goed voor je eigen netwerk noemt Community Builder Rudi: “Ik heb als Community Builder een groter netwerk van buren, kennissen en ook zeker vrienden opgebouwd. Ik wilde graag meer mensen leren kennen in mijn omgeving en dat is zeker gelukt. Ik heb een topteam! Het is altijd gezellig en we lachen veel samen.  Als Community Builder kom ik eigenlijk tijd te kort!”

Hoe vind jij het om student te zijn in Almere?

Rudi begint te stralen en vertelt vol trots dat Almere voor haar de ideale balans biedt tussen drukte, het stadse en studeren.  “Wel kan ik die drukte opzoeken”, zegt ze, “Amsterdam is slechts 19 minuten met de trein. En het centrum heeft alles wat ik nodig heb qua winkels en horeca. Ook vind ik dat Almere genoeg studentenwoningen heeft voor een goede prijs. Wel is het lastig om een woning te vinden als je geen student (meer) (starter) bent.” Maar naast de stedelijke aspecten heeft Almere ook veel natuur, zo om de hoek. “Almere heeft veel bossen, parken en water waar je even de rust op kan zoeken!”, aldus Rudi. Ook Community Builder Borzoe is enthousiast over studeren in Almere: In een woord HEMELS! Ik ben vanaf dag één verliefd geworden op deze stad. Een jonge, moderne en dynamische stad vol met geheime schatten! En met schatten bedoel ik de prachtige plekjes rondom de stad.”De pareltjes van de stad beginnen ook langzaam zichtbaar te worden voor studenten. De stad ontwikkelt zich steeds meer op creatief en cultureel vlak. Mede doordat de gemeente in samenwerking met diverse organisaties zich actief inzetten om het zo aangenaam te maken voor de studenten. Een stad vol met potentie dus! Community Builder Akash komt uit Amsterdam en is dus meer drukte gewend: “Almere heeft veel leuke voorzieningen. Ik kom zelf uit Amsterdam en ben het iets drukker gewend. Echter vind ik het hier wel fijn, er is loopruimte in de stad en je komt weinig toeristen tegen. Het is net een groot dorp.”

Wat is het leukste aan community builden op het Odeonpark?

Akash vindt de verbinding met de studenten het leukst. Er wordt hier tijd voor elkaar gemaakt. Men name in het Kletscafé XL, waar elk evenement nog iets groter is dan de vorige. “Waar we begonnen met een kopje koffie, hadden we de laatste keer een pyjama party en keken we de film Jumanji!” Ook Community Builder Rudi laat weten wat zij het leukste vindt aan community builden op het Odeonpark: “…het leukste aan Community Builder zijn is dat je echt het spin in het web bent. Je hebt met veel verschillende mensen contact en je kan staan en gaan waar je wilt.  Als ik leuke kansen zie voor bewoners grijp ik die aan. Ik vind het namelijk erg leuk om dingen te regelen en organiseren.”

Voordat Pleuntje aankwam bij het Odeonpark fietste ze door Almere. Maar het leek eigenlijk meer op de Veluwe, alleen maar natuur had ze om zich heen. Wat zou het favoriete plekje van de Community Builders zijn?

Wat is volgens jullie de mooiste plek in Almere?

Danielle houdt ook van fietsen, met name door het Lumiere park. Hier fiets je zo van de stad de natuur in. Ze houdt ervan om te verdwalen in de natuur, zeker als dit om de hoek ligt. Daarnaast vindt ze het zitten bij het Weerwater of een bezoekje brengen aan het KAF leuk. Het favoriete plekje van Community Builder Borzoe? “Almere heeft veel mooie plekken”, aldus Borzoe, “maar als ik er eentje moest kiezen dan zou het wel de romantische uitzicht zijn op Leegwaterplas vanaf Hannyschaftpark. In Almere is de natuur nooit ver weg!”