Stad & Natuur heeft Academie van de Stad gevraagd om een groep studenten te werven die zich willen buigen over het ontwikkelen van een zintuiglijk en educatief uitkijkplateau. Dit onderwijsproject richt zich specifiek op Stadslandgoed de Kemphaan. Stadslandgoed de Kemphaan is voor veel inwoners van Almere een geliefde plek voor een uitje. Er is voor zowel  jong en oud altijd van alles te zien, te ontdekken en te beleven. Stad & Natuur draagt hier graag aan bij met een educatief bos. Dit bos heeft vijf boskamers die als doel hebben om de vijf zintuigen te prikkelen. In één van de vijf boskamers zal de focus liggen op het zintuig ‘zien’.

Studenten van de opleiding Geo Media & Design & Biologie Voeding en Gezondheid vanuit Aeres Hogeschool zijn sinds februari aan de slag gegaan met het ontwerpen van een prototype voor het zintuiglijk en educatief uitkijkplateau. De studenten hebben prachtige prototypes ontwikkeld. Dit hebben ze gedaan op basis van input die ze ophaalden met een bottom-up onderzoek onder de doelgroep. Naast de belangrijke opgave om een prototype te ontwikkelen, proberen de studenten het ontwerp zo inclusief en toegankelijk mogelijk te maken. Bijvoorbeeld voor iemand die in een rolstoel zit of voor iemand met een visuele beperking.

De studenten aan de slag op locatie

 

Een flinke kluif, maar wat hebben de studenten zich er goed doorheen geslagen! Eind van deze maand leveren de studenten de drie inclusieve en toegankelijke ontwerpen in, inclusief hun onderzoeksrapport met alle resultaten. Daarna gaan de studenten vast en zeker genieten van hun welverdiende zomervakantie.

De natuur heeft een positief effect op mensen. Het vermindert sociale stress en verandert onze mindset. Hoe tof dat onze studenten daaraan mogen bijdragen? Het unieke karakter van de groen-blauwe opzet van Almere biedt alle mogelijkheden waaraan Stad & Natuur een belangrijke bijdrage levert.

Vier jij dit jaar vakantie in eigen land? Vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan een van de prachtige locaties van Stad & Natuur en laat de natuur zijn krachtige werk doen. Of bekijk hier nog andere tips voor toffe uitjes in Nederland.