De volgende fase: project Samen Veilig in de Laan

Nu is het tijd voor de volgende fase met het project Samen Veilig in de Laan. De nieuwe groep studenten bouwt voort op de resultaten en werkt aan een concrete aanpak. Om ervoor te zorgen dat alle partijen betrokken zijn – bewoners, politie, (ouders vanuit) scholen, sociaal makelaar, enz. – hebben ze een inspirerende co-creatie sessie georganiseerd. 

 

Co-creatie veilig in de laan

Co-creatie sessie verkeersveiligheid

Tijdens de co-creatie sessie hebben ze de betrokken partijen samengebracht om te brainstormen over haalbare oplossingen. Diverse mensen met verschillende achtergronden en perspectieven zijn met elkaar in gesprek gegaan en deelden hun ideeën over de verkeersveiligheid. Eén van de bewoners zei: “Het is fijn om samen met elkaar na te denken over dit probleem. Ik ben heel erg blij dat deze studenten dit initiatief hebben genomen.”

 

“Het is fijn om samen met elkaar na te denken over dit probleem. Ik ben heel erg blij dat deze studenten dit initiatief hebben genomen.”

 

Een veiligere buurt

De volgende stap binnen het project Samen Veilig in de Laan is om de ideeën uit de co-creatie sessie om te zetten in concrete plannen voor de Van Bijnkershoeklaan in Transwijk. De studenten blijven alle betrokkenen op de hoogte houden via een speciale groepsapp, waarin regelmatig updates gedeeld worden over de vorderingen. Samen zetten we ons in voor een veilige en leefbare buurt waar iedereen zich thuis voelt!

 

Meer weten over het project Samen Veilig in de Laan?

Bekijk hier de projectpagina of neem contact met ons op via utrecht@academievandestad.nl of 085 3033 707.