Zjenja: “Er is sinds onze start ontzettend veel gebeurd. Er zijn al veel leuke avonden geweest waarop we samen eten en spelletjes spelen. De gemeenschappelijke ruimte is dagelijks bezet met bewoners die een kopje koffie komen drinken en in de weekenden zitten er altijd groepjes buiten gezellig te chillen. Veel bewoners hebben al bijgedragen aan de community. Zo organiseerden zij activiteiten of namen ze verantwoordelijkheid over verschillende domeinen. De leukste momenten beleven we tijdens de maandelijkse Battle of the Blocks, vind ik. Tijdens deze battles strijden de vijf verschillende blokken van het complex tegen elkaar om zo de eer van ‘beste blok van Spark Village’ te krijgen.

Ook wekelijkse activiteiten zoals het taalcafé, de kookgroep en de Spark Band geven het gevoel dat er veel dingen samen gedaan worden: een echt ‘community’-gevoel. En dat is ook precies wat we met Community Building willen bereiken.

Aanstaand weekend vindt misschien wel onze grootste gezamenlijke activiteit plaats. We gaan namelijk met zijn allen de buitenkant van onze gemeenschappelijke ruimte verven! Al een paar maanden zijn wij samen met United Painting bezig om de buitenkant van onze containers een mooi uiterlijk te geven. Het design is ontworpen door de bewoners zelf en ook het schilderen gaan wij met zijn allen doen! Het idee van dit project is om de bewoners op een laagdrempelige manier samen te laten komen met een activiteit waar veel mensen tegelijk aan mee kunnen doen. En natuurlijk is het heel fijn als we tijdens alle volgende activiteiten en bijeenkomsten in deze ruimte een prachtig uitzicht hebben.

Wij hebben veel zin om eraan te beginnen! Wil je meer info over deze actie? Misschien wil je zelfs iets bijdragen? Kijk dan op onze crowdfund pagina!”