Vertel eens, wie ben je? Hoe zou jij jezelf omschrijven in drie woorden?

Ik ben Jacintha en ik ben een 23-jarige student Integrale Veiligheidskunde aan de Hogeschool Utrecht. Als ik mijzelf moet voorstellen aan de hand van drie woorden denk ik vooral aan sociaal, ambitieus en leergierig. Sociaal, want als ik het aan mijn vrienden vraag, dan is dat het eerste wat ze noemen. Ik heb ook een sociale opleiding gevolgd – sociaal maatschappelijke dienstverlening – omdat ik graag sociaal bezig ben en meer mensenkennis wilde opbouwen.

Daarnaast ben ik ambitieus. Wat ik ook doe, ik ga er altijd voor. En ik wil alles ook graag goed doen! Ook ben ik leergierig: als ik met nieuwe onderwerpen aan de slag ga, wil ik me daar altijd graag helemaal in verdiepen.

 

Wat hoop je in dit project te weten te komen over jezelf?

Ik heb voor de functie studentcoördinator gesolliciteerd bij Academie van de Stad, omdat ik meer wil leren juist op de voorgrond te treden in plaats van op de achtergrond te blijven. In de begeleiding en leiding geven aan de jongerejaars en het trekken van het project kan ik daar hopelijk in gaan groeien. Ik ben ook wel benieuwd of het wat voor me is om juist op de voorgrond te staan en de aanjager te zijn. 

Tijdens het project hoop ik ook mijn huidige kennis, van mijn vorige en huidige studie, nog meer toe te kunnen passen in de praktijk.

 

Wat hoop je in het project te weten te komen over de bewoners die Digilessen volgen in Amsterdam West?

Het lijkt mij super leuk en inspirerend om de bewoners van Amsterdam West beter te leren kennen en hun verhalen te horen terwijl wij ze helpen met het wegwijs worden in de digitale wereld. Ik denk dat er heel veel verschillende mensen wonen in Amsterdam West, en dat al die levens heel anders zijn. Ik vind het heel mooi om te zien hoe verschillend die levensverhalen zijn, en ook tof dat we in die verhalen een rol spelen met het Digicoach project. 

 

Wie of wat inspireert je?

Mijn grootste inspiratiebron zijn mijn vrienden en familie die allemaal op hun eigen manier het beste van hun leven maken en daar hard voor werken. Ze doen allemaal heel hard hun best en jagen hun dromen na op eigen manier en eigen niveau. Daarin zie ik ook echt terug dat je nooit te oud bent om te leren of een nieuwe weg in te slaan. Soms denk ik ook wel bij mijn ouders bijvoorbeeld: die zouden ook wel een Digilesje kunnen gebruiken!

Ik vind juist mensen die wat later in hun leven toch hun ambities gaan najagen super inspirerend. Dat lijkt me ook inspirerend aan de deelnemers van de Digilessen, die kiezen er ook voor op latere leeftijd nog door te leren en nog te groeien. Super vet toch!

Ik heb er super veel zin in komend jaar en kijk er naar uit om samen te werken met Academie van de Stad!

 

Samen met Jacinta studentcoöordinator worden bij Digicoach? Klik dan hier! Of wil jij zelf helpen digitale lessen geven: word dan Digicoach!

 

Student Stories