Vertel eens, wie zijn jullie? 

Jill: “Mijn naam is Jill (21) en ik zit nu in het vierde jaar van mijn studie Toegepaste Psychologie. Van jongs af aan wist ik al dat ik heel graag mensen wil helpen, vandaar mijn keuze voor deze studie. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in het observeren van menselijk gedrag en het onderzoeken van de complexiteit die hierbij komt kijken. Voor mij is het heel belangrijk dat mensen lief zijn voor elkaar, de dieren en de wereld. In mijn vrije tijd ben ik het liefst aan het sporten of ben ik samen met de mensen die veel voor mij betekenen.”

Julius: “Mijn naam is Julius, ik ben 26 jaar en woon in Amsterdam-Zuidoost. Ik studeer ook Toegepaste Psychologie op de HvA. Ik hou ervan om veel bezig te zijn en nieuwe dingen te leren. Zo probeer ik in mijn vrije tijd veel hobby’s te combineren, zoals klassieke literatuur lezen, gitaar spelen en muziek luisteren. En ik ben ook begonnen met Chinees leren. Muziek is vooral belangrijk voor me en ik ga regelmatig met vrienden naar de Melkweg, Paradiso of het Concertgebouw. De strijkkwartetten van Sjostakovitsj uitgevoerd door het Borodin Quartet is een van de meest indrukwekkende voorstelling die ik heb mogen zien.”

Waarom zijn jullie stage gaan lopen bij project EduCoach? 

Jill: “In het eerste jaar van mijn studie moest ik een stageplek zoeken. Samen met mijn broer ben ik gaan kijken naar vacatures. We kwamen een vacature tegen van Academie van de stad, met als functie coach bij het project EduCoach. We werden allebei gelijk enthousiast en hebben samen een motivatiebrief opgesteld. Ik was superblij toen ik werd aangenomen, want ik kon eindelijk mensen echt gaan helpen in de praktijk. Ik kwam terecht in een klas waar ik met open armen door de cursisten werd ontvangen. Ik kreeg de mogelijkheid om de cursisten te helpen en zo met hen een band op te bouwen. Ik heb destijds de uitwerking van het project in de praktijk meegemaakt en heb gezien hoe waardevol dit project is. Het is daarom denk ik geen verrassing dat ik nu zelf werkzaam ben als studentcoördinator voor het project EduCoach.” 

Julius: “Ik wil graag werken aan mijn professionaliteit dit jaar en dacht in eerste instantie dat een commercieel bedrijf daar een goede omgeving voor zou zijn. Na enkele sollicitatiegesprekken had ik mijn twijfels of het wel goed bij me zou passen. Ook zag ik een vacature staan als studentcoördinator bij het project Digicoach.  Tijdens het sollicitatiegesprek kwam ik er snel achter dat mijn motivatie en interesse veel groter was voor een maatschappelijk betrokken instantie, waardoor ik er snel van overtuigd was dat Academie van de Stad een betere match zou zijn. Uiteindelijk heeft Academie van de Stad gevraagd of ik studentcoördinator wilde worden bij project EduCoach. Ook dit project leek me erg leuk en belangrijk werk. Ik ben blij met de keuze die ik heb gemaakt.”

 

Wat lijkt jullie uitdagend aan deze stage?

Jill: “Samen met Julius ben ik van het begin tot het einde van het project verantwoordelijk voor het verloop van het project. Dit brengt verantwoordelijkheden met zich mee waar ik nog niet eerder mee in contact ben gekomen bij andere functies. Op de juiste manier de studenten begeleiden en coachen zal ook een uitdaging zijn. Iedere student is anders en hier moeten wij ons op aanpassen. De vraag: “wat heeft de student van mij nodig?” staat hierin centraal. Maar ik heb alle vertrouwen in mezelf, Julius en de organisatie natuurlijk.”

Julius: “Ik denk het overzicht behouden en georganiseerd werken. Daarnaast het op tijd alles regelen en ervoor zorgen dat de communicatie helder is tussen alle partijen. Gelukkig kunnen wij hulp vragen als we het even niet weten. Dit is de eerste keer dat ik in de rol van coördinator sta. Dit project zal dan ook een zeer leerzame ervaring worden. Tot nu toe heb ik een goede klik met mijn collega’s en zijn we op de juiste weg. Ook lijkt het me een uitdaging op studenten aan te spreken indien studenten mogelijk ongemotiveerd zijn en zich niet aan afspraken houden.”

 

Wat zijn jullie toekomstdromen?

Jill: “Voor dit jaar ben ik natuurlijk erg gefocust op het laten slagen van het project EduCoach. Als ik de successen terug lees van vorig jaar dan hoop ik dat onze studenten onder leiding van ons deze successen ook kunnen behalen. Na het project hoop ik te kunnen reizen en wat te kunnen proeven van verschillende culturen. En natuurlijk werken aan mijn ontwikkeling zodat ik mensen in de toekomst op een nog betere manier kan bijstaan.”

Julius: “Ik hoop in Amsterdam te kunnen blijven wonen en werken. Een baan, een dak en fijne vrienden en vriendinnen om me heen zijn vooral belangrijk. Ik hoop dat ik gezond blijf en mezelf bezig kan blijven houden met zaken die mijn interesse wekken. Ook zou ik graag eens op vakantie willen gaan naar Azië, waar precies weet ik nog niet. En ik hoop dat ik energiek en gemotiveerd blijf om mezelf te blijven ontwikkelen en dat ik omringd ben met mensen die van me houden.”

 

Bedankt Jill en Julius voor deze mooie Student Stories! We gaan vast nog veel van jullie horen!

 

Julius en Jill met hun projectcoördinator Maya (links)

 

Zit je eraan te denken om bij Academie van de Stad aan de slag te gaan? Zeker doen! Academie van de Stad is de perfecte plek om als student en young professional te leren. Je krijgt eigenaarschap in de projecten en de ruimte om fouten te maken!