Young Professional Rudi is al een aantal jaren betrokken bij Academie van de Stad. Ze is actief geweest in het stageproject StudentJobcoach Refugees, in het community buildersproject Odeonpark en bij het Young Professional-project Maatschappelijke Diensttijd. Helaas moeten we afscheid van Rudi nemen, maar we willen haar graag in het zonnetje zetten. Projectcoördinator Barbara interviewde Rudi voor deze Student Stories over haar ervaringen en ontdekkingen de afgelopen jaren.

 

Vertel eens, wie is Rudi? 

 

Rudi kijkt in eerste instantie vaak even de kat uit de boom en moet even wennen aan nieuwe mensen om haar heen. Ze komt dan ook vaak over als een rustig en introvert persoon. Maar als je haar voor een groep studenten zet staat ze zelfverzekerd, enthousiast en met humor op de voorgrond!

 

 

Wat ben je tijdens je tijd bij Academie van de Stad te weten gekomen over jezelf?

 

Mijn reis bij Academie van de Stad is begonnen in 2018 bij het woonbegeleiders project in Almere. Daarna volgde er nog tweemaal een onderwijsproject waar ik ook ben afgestudeerd en een Young Professional-project bij het project de Maatschappelijke Diensttijd. Ik dacht altijd dat ik iemand was die liever niet op de voorgrond treedt, echter ben ik erachter gekomen dat ik ook een andere kant heb. Ik heb ontdekt dat ik het in mijn werk leuk vindt om verantwoordelijkheid te dragen en een coördinerende rol te hebben. Ik kan goed met stress omgaan en ben goed geworden in het denken naar mogelijkheden. 

 

‘Almere wil een plek zijn voor iedereen en luistert naar de behoeftes van de inwoners’

 

Wat ben je in de projecten te weten gekomen over de stad Almere?

 

Almere is een stad waarin alles kan. De stad staat open voor innovatie en diversiteit. Almere wil een plek zijn voor iedereen en luistert naar de behoeftes van de inwoners. Ondanks dat ik hier niet ben geboren en er pas sinds 2014 woon, voel ik mij inmiddels wel echt een Almeerder, omdat de bewoners mij met open armen hebben ontvangen. Daarnaast hebben de projecten van Academie van de Stad mij geholpen om de stad te leren kennen. Academie van de Stad heeft mij verbonden aan de stad!

 

 Maak de volgende zin af: de grootste uitdaging voor jonge mensen van tegenwoordig is…

 

Dat zij denken dat ze van hun omgeving hoog moeten presteren en het omgaan met onrealistische posts op internet. Ook ik vind dit soms nog een uitdaging om mij niet te laten beïnvloeden door de vele vakantiefoto’s op Facebook, het zoveelste diploma van een collega op LinkedIn en de perfecte selfies van vrienden op mijn Instagram tijdlijn. Het is triest hoeveel tijd jongeren steken in het fotoshoppen van foto’s en het bedenken van niet waargebeurde verhalen of verbuigingen van de waarheid. Het is verbazingwekkend wat mensen denken te moeten doen voordat ze het met familie en vrienden kunnen delen. Ik hoop dat jongeren zich snel beseffen hoe ongezond dit is. Dit lijkt mij eigenlijk wel een nieuw interessant maatschappelijk vraagstuk om mee aan de slag te gaan.

 

‘Academie van de Stad is de perfecte plek om als student en Young Professional te leren’

 

 

 Welke gouden tip geef je toekomstige studenten van Academie van de Stad mee?

 

Zit je eraan te denken om bij Academie van de Stad aan de slag te gaan? Zeker doen! Academie van de Stad is de perfecte plek om als student en Young Professional te leren. Je krijgt eigenaarschap in de projecten en de ruimte om fouten te maken!

 

 

Maatschappelijke Diensttijd
Young Professional Rudi