Begin dit jaar organiseerde zij bijvoorbeeld een maandelijks ‘studentendiner’ waarbij buurtbewoners maar al te graag aanschoven. Bekijk de onderstaande video om sfeerbeelden te proeven. Sinds maart is het helaas lastig om activiteiten te organiseren vanwege het coronavirus. Zeker met de oudere bewoners die een risicogroep vormen moeten we voorzichtig zijn. Toch proberen de studenten juist nu ook ondersteuning te bieden. Zo geeft student Coen aan dat hij de afgelopen maanden veel boodschappen heeft gedaan. Ook is er een nieuwsbrief opgesteld met leuke weetjes over de buurt om de ouderen vanuit hun kamer toch een beetje mee naar ‘buiten’ te nemen. Deze flexibele manier van werken spreekt Renée wel aan.

“Je zoekt toch naar manieren om te helpen. Naast een eigen plekje is dat natuurlijk een van de redenen dat ik graag in de Buitenhof wil wonen”, vertelt Renée. Ze zet zich graag in om aan maatschappelijke vraagstukken te werken. Het is voor Renée de eerste keer dat ze op zichzelf gaat wonen. Als geboren Amsterdammer heeft ze eindelijk haar eigen plekje in de stad.

Voor het eerst op kamers

“Dit is voor mij de eerste keer dat ik op mezelf ga wonen en dat is eigenlijk best wel spannend. Daarbij maakt het coronavirus de situatie natuurlijk extra spannend. Ik ben vooral bezig met het inrichten en schilderen van mijn kamer en momenteel is het een grote bende. Daarna zien we wel weer!”

Ook Annemiek, de locatiemanager van de Buitenhof, geeft aan dat het een spannende tijd is. Binnen de Buitenhof wordt er per week bekeken wat er mogelijk is. Het team speelt daar graag op in. Voorlopig waarschijnlijk nog geen ‘studentendiners’ maar de studenten krijgen regelmatig een glimlach toegeworpen bij het doen van boodschappen. Daarnaast wordt er druk gebrainstormd over nieuwe plannen en daar kunnen we Renée haar creativiteit goed bij gebruiken. Welkom Renée!

Wil je meer weten over dit project? Bekijk hier de projectpagina.