Van probleem naar project

Binnen Academie van de Stad hebben we diverse projectformules om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. We hebben Onderwijsprojecten, waarbij studenten betrokken zijn bij projecten die aansluiten op hun studiecurriculum, variërend van creatieve ideeën tot diepgaand onderzoek. Onze Stageprojecten leggen de focus op bredere stedelijke vraagstukken en betrekken studenten met relevante studieachtergronden bij organisaties die zich richten op (kwetsbare) doelgroepen. In onze Woonprojecten zetten studenten zich in voor hun directe leefomgeving. Ze wonen samen met bijvoorbeeld statushouders of ouderen in gemengde wooncomplexen en richten zich op community-building. En last but not least: de Young Professional-projecten!

 

Werkwijze Academie van de Stad Young Professional-project

 

Young Professionals maken verschil

Een Young Professional-project: wat houdt dat in? In zo’n project worden studenten en pas afgestudeerden betaald voor hun bijdrage. In hun tijdelijke functie als projectmedewerker kunnen zij flexibel worden ingezet. Ze nemen bijvoorbeeld interviews af, doen onderzoek, geven gave gastlessen of ondersteunen vrijwilligersorganisaties. Alles wat niet in het standaard onderwijs past, kan worden omgevormd tot een spannend Young Professional-project!

 

“Een Young Professional-project is dé ideale stap van studie naar werk, omdat er ruimte is om te leren.”
Saskia Liefkes, Young Professional

 

Mokum Voor Mekaar – een inspirerend voorbeeld

Een voorbeeld van zo’n Young Professional-project is het project Mokum Voor Mekaar. In dit project werken wij samen met Wij Amsterdam, een platform dat Amsterdammers verbindt met initiatieven die de stad mooier maken. Twee van onze Young Professionals, Saskia en Thirza, verzamelen inspirerende verhalen uit de Amsterdamse participatiepraktijk en delen deze op Wij Amsterdam. Het doel van Mokum Voor Mekaar is om andere Amsterdammers te inspireren met echte verhalen en eerlijke ervaringen. Dit project laat zien hoe gemakkelijk het is om bij te dragen aan de stad én hoe je je kunt aansluiten bij bestaande initiatieven, hulp kunt bieden of zelfs je eigen initiatief kunt opzetten.

 

“De opdrachtgever voor mijn werk als Young Professional was Gemeente Amsterdam.
Hierdoor heb ik beter zicht gekregen op hoe gemeentelijke structuren werken, waar ik in mijn toekomstige werkveld veel aan ga hebben.” Thirza Lont, Young Professional

 

Meer weten?

Heb jij ook een vraagstuk waarbij zulke creatieve, ondernemende Young Professionals jou of je collega’s een handje kunnen helpen? Academie van de Stad heeft een groot netwerk aan jonge mensen met ambitie, nieuwe ideeën en een flinke portie lef! Onze pool aan Young Professionals heeft allerlei verschillende opleidingen voltooid, uiteenlopende interessegebieden en vooral heel veel enthousiasme. 

Wil jij verkennen hoe wij hen voor jouw vraagstuk kunnen koppelen? Neem vooral contact op via amsterdam@academievandestad.nl of utrecht@academievandestad.nl