Namens ons tekende Judith Werkman het Stadsakkoord Aardgasvrij Utrecht. Samen  bundelen we de krachten om Utrecht stap voor stap veiliger, schoner en duurzamer te maken. Studenten dragen daar aan bij. Zij zijn de burgers van morgen & kunnen vandaag al bijdragen aan deze enorme transitie: met frisse blikken, onderzoek en helpende handen kunnen zij energieke impact in de stad maken én een leerervaring opdoen.

Duurzame projecten

Enkele projecten zijn al gestart: van goede informatie aan bewoners, kennisdeling en innovatie, tot het uittesten van nieuwe technologieën en meer opleidingsplekken. Waaronder ook projecten binnen Academie van de Stad. Namelijk Duurzaam in je Bol, waar leraren-in-de-dop duurzaamheidslessen geven aan honderden scholieren. Maar ook Warme Wijken, waar ruim honderd sociologie studenten de wijken intrekken om de maatschappelijke kant van de energietransitie onder de loep te nemen. En Energieke Verhalen,waar studenten goede voorbeelden en trotse verhalen zichtbaar maken op www.EnergiekeVerhalen.nl. We geven studenten zo een leerervaring mee én maken energieke impact in Utrecht!

 

Studenten in overleg tijdens een van de bijeenkomsten van onze duurzame projecten.

 

Het Stadsakkoord is onderdeel van de plannen voor de energietransitie die de gemeente samen met de stad maakt. Daarbij hoort ook het stoppen met het gebruik van aardgas. Ook nieuwe partners die willen bijdragen aan een aardgasvrij en CO2-neutraal Utrecht kunnen zich aansluiten. Doel is dat het netwerk verder groeit en er meer projecten worden opgezet. Meer weten? Kijk op  utrecht.nl/stadsakkoordaardgasvrij