Aan het begin van het project hebben wij een video gemaakt van de Community Builders over wie ze zijn, wat hun motiveert en wat ze graag willen bereiken in het project. Nu, ongeveer vier maanden later, zijn wij erg benieuwd hoe het met ze gaat, wat ze bereikt hebben en waar ze verder nog naar uitkijken.

 

Spinozacampus

Activiteiten op de campus 

In de afgelopen maanden zijn er verschillende activiteiten georganiseerd om de bewoners van de Spinozacampus samen te brengen. Borrels, een grote campus schoonmaak, filmavonden en er wordt zelfs samen gesport. De activiteiten lijken goed aan de sluiten bij de behoeften van de bewoners. Een van de Community Builders van de Spinozacampus, Agata, vertelt: “We hebben al heel wat bereikt, van het in contact komen met relevante instellingen en studenten tot het daadwerkelijk samenbrengen van studenten tijdens feesten en andere bijeenkomsten. Dit lijkt erg goed aan te sluiten.”

“We hebben al heel wat bereikt, van het in contact komen met relevante instellingen en studenten tot het daadwerkelijk samenbrengen van studenten tijdens feesten en andere bijeenkomsten.”

Ondanks dat het heel goed aansluit, blijft het lastig om alle bewoners te bereiken, aangezien er 1700 mensen op de Spinozacampus wonen. Maar stapje voor stapje worden steeds meer studenten bereikt en groeit het enthousiasme. Agata vertelt daarover: “Eén van de meest uitdagende onderdelen is de reikwijdte van het project, aangezien we meer dan duizend mensen met verschillende achtergronden, interesses en culturen bij elkaar proberen te brengen. Ik heb echter goede hoop dat de aanhoudende groei van ons project ons in staat zal stellen om ze allemaal volledig te bereiken en te betrekken.”

Ervaringen van Community Builders 

Alle Community Builders van de Spinozacampus zijn nog even enthousiast als toen ze begonnen. Ze vinden het leuk om bij te dragen en merken dat ze nu al een verschil maken. Zo vertelt Euclid: “Ik vind het geweldig om mee te doen in dit project, omdat ik de mogelijkheid heb om te werken met gelijkgestemde mensen die vergelijkbare doelen delen over inclusie, ondersteuning en activatie. Het is een speciale omgeving om in te zijn, waarin ik constant positieve energie ontvang.” Ting voegt daar aan toe: “Ik vind het leuk om met buren om te gaan en hun achtergronden en interesses te leren kennen in de evenementen die we organiseren.”

De Community Builders hebben allemaal eigen doelen en willen nog veel bereiken met het project. Euclid zegt daarover: “De komende maanden wil ik het gemeenschapsgevoel versterken en verstevigen, wat voor een goed fundament zorgt voor de komende jaren.”

De komende maanden wil ik het gemeenschapsgevoel versterken en verstevigen, wat voor een goed fundament zorgt voor de komende jaren.”

Het vergroten en vervolgens behouden van maatschappelijke betrokkenheid is een van de doelen van het project. Hier zetten de Community Builders van de Spinozacampus zich dan ook dagelijks voor in. Zo zegt Robin: “Ik wil echt alle leden van de gemeenschap bereiken en een consistente betrokkenheid creëren waarbij iedereen geniet en energie krijgt van deelname aan gemeenschapsactiviteiten.”

“Mijn motivatie was om een ​​omgeving te creëren waar wij als internationale studenten samen konden komen en konden rondhangen, elkaar konden leren kennen en een veilige plek konden opbouwen.”

Onder alle leden van de gemeenschap worden ook de vele internationals bedoeld die op de Spinozacampus wonen. Het is belangrijk om die er bij te betrekken omdat zij vaker minder verbinding hebben dan andere studenten. Daarbij helpt het dat het team bestaat uit een erg gevarieerde groep, met studenten uit Malta, Polen, Engeland, India, China, Nederland, en Israël. Jayde zegt daar over: “Mijn motivatie was om een ​​omgeving te creëren waar wij als internationale studenten samen konden komen en konden rondhangen, elkaar konden leren kennen en een veilige plek konden opbouwen.”

 

Spinozacampus

Nieuwe Community Builders 

Sinds de start van het project zijn er ook twee nieuwe Community Builders bijgekomen, Gabriel en Yadin. Beiden zijn erg gemotiveerd en vertellen wat zij verwachten van het project. Gabriel vertelt dat hij graag met dit project mee wilt doen omdat hij het moeilijk vond om zijn buren te leren kennen en merkte dat niemand elkaar echt kende. “Iedereen loopt gelijk door naar z’n studio. Er zijn weinig mogelijkheden om elkaar te leren kennen. Toen ik er achter kwam dat dit project gaande was, wou ik graag helpen om de campus een stuk gezelliger te maken.” Yadin voegt daar aan toe: “Mijn ervaring is dat studenten meer vrienden maken op de plek waar ze wonen dan via de universiteit zelf. Ik had veel ideeën voor toekomstige activiteiten, dus ik wilde daar graag aan bijdragen.” Gabriel en Yadin gaan dus met een goede doses enthousiasme aan de slag bij het project!

Vooruitblik

In de eerste paar maanden van het project zijn er al veel dingen georganiseerd. Ook staat er nog genoeg op de planning. Het team is onder andere bezig met het organiseren van een spelletjesavond en een Valentijnsdag activiteit. Genoeg om naar uit te kijken dus. 

Met dit project hopen wij bij te dragen aan het gevoel van een thuis onder de bewoners van de Spinozacampus. Een plek waar ze blij mee zijn dat ze daar wonen. Hier zullen wij als team in de komende tijd alleen nog maar meer op in gaan zetten. 

 

Wil jij nog meer weten over de Spinozacampus?

Bekijk de projectpagina van de Spinozacampus of neem contact met ons op via: bob@academievandestad.nl.

Ben jij ook opzoek naar een betaalbare woning in Amsterdam? En wil jij je inzetten voor jouw buurt? Meld je hier aan voor onze woonpool!