Ayu

Ayu (27) is geboren en getogen in Amsterdam. Hier studeerde ze Bestuurskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze heeft een tijdje op Bali gewoond, waar haar roots liggen. In haar vrije tijd is ze het liefst aan het sporten, koken of maakt ze een wandeling in het park.  

 

Joek (27) is opgegroeid in Arnhem, studeerde in Utrecht en Berlijn. Sinds een aantal jaar woont hij in Amsterdam, waar hij zijn master Bestuurskunde afrondde aan de VU. Inmiddels werken Joek en Ayu al een aantal maanden voor Academie van de Stad. Wij zijn natuurlijk benieuwd naar hun ervaringen…

 

Jullie zijn al ruim 3 maanden bezig, waarom hebben jullie voor Academie van de Stad gekozen?

Ayu: “Ik kende Academie van de Stad al sinds ik studeerde. Ik was altijd al onder de indruk van de manier hoe er maatschappelijke impact werd gemaakt. Destijds heb ik ook wel eens gesolliciteerd voor een functie als stagiair. Helaas kwam de stagefunctie niet helemaal overeen met de criteria die werd gesteld door mijn opleiding. Een tijd later studeerde ik af en solliciteerde ik weer opnieuw. Dit keer was het wel raak!”

 

“Ik was altijd al onder de indruk van de manier hoe er maatschappelijke impact werd gemaakt.”

 

Joek: “Ik kreeg de vacature doorgestuurd van mijn vriendin, die meende dat ze de perfecte baan voor me had gevonden. Toen ik de vacatureomschrijving las, klonk het inderdaad erg goed allemaal. Ik vond het namelijk belangrijk om maatschappelijk betrokken te kunnen zijn in mijn werk, en ik wilde graag kunnen zien wat precies de impact is van waar je mee bezig bent. Ook vind ik het erg leuk om met jonge mensen te werken en laat dat nou net de groep zijn waarmee wij al onze projecten opzetten. Helemaal top dus!”

 

Wat vinden jullie tot nu toe het leukst aan de functie als projectcoördinator?

Ayu: “Wat ik het aller leukst vind aan deze functie is dat ik het gevoel heb dat ik iets bijdraag aan verschillende maatschappelijke vraagstukken. Ook de afwisseling en diversiteit binnen die projecten vind ik heel erg leuk. Zo coördineer ik bijvoorbeeld het project DigiCoach, dat bijdraagt aan de inclusie van kwetsbare inwoners uit Amsterdam-West met weinig digitale vaardigheden. En daarnaast ook het woonproject Startblok Zeeburg, waarbij statushouders samenwonen met studenten en andere starters. Het is een zeer afwisselende baan die nooit saai is en heel dynamisch.”

 

“Wat ik het aller leukst vind aan deze functie is dat ik het gevoel heb dat ik iets bijdraag aan verschillende maatschappelijke vraagstukken.”

 

Joek: “Ik vind het coachende aspect van mijn werk het leukste. Aangezien we studenten begeleiden in de projecten die ze uitvoeren, zit je veel met elkaar in groepsverband of één op één. Daar komen vaak ook de uitdagingen aan bod waar ze tegenaan lopen. Ik krijg er veel energie van om met ze mee te denken en ze te motiveren wanneer het even tegen zit.”

 

Wat doen jullie graag naast je werk? 

Ayu: “Ik hou onwijs van sporten en actief bezig zijn. Dit doe ik meestal in de sportschool, maar als het mooi weer is word ik ook heel gelukkig van een wandeling in het park. Koken en met voeding bezig zijn is ook een grote hobby van mij. Daarnaast hou ik van reizen en de wereld zien, iets wat ik veel heb gedaan voordat ik begon bij Academie van de Stad. Vorig jaar bezocht ik Aruba, Costa Rica, Indonesië, Parijs, Berlijn, Istanbul en New York.”

Joek: “Ik ben een groot filmliefhebber! Zeker in de herfst- en wintermaanden zal je me vaak in het filmhuis tegenkomen. Ik sport regelmatig en houd van wandelen door de stad of natuur. Voordat ik begon bij Academie van de Stad heb ik een lange reis gemaakt en dat was echt geweldig. Verder zit ik graag op een terras of bezoek ik een festivalletje!”

 

“Ik ben een groot filmliefhebber! Zeker in de herfst- en wintermaanden zal je me vaak in het filmhuis tegenkomen.”

 

Wat voor impact wil je maken als projectcoördinator?

Ayu: “Ik hoop dat ik er via deze baan voor kan zorgen dat kwetsbare bewoners zich gehoord voelen en het gevoel hebben dat er naar hen omgekeken wordt. Daarnaast zou ik mensen met elkaar willen verbinden. Het feit dat studenten kunnen bijdragen aan een inclusieve stad is geweldig. Dit zou ik graag willen begeleiden en faciliteren.”

“Ik hoop dat ik er via deze baan voor kan zorgen dat kwetsbare bewoners zich gehoord voelen en het gevoel hebben dat er naar hen omgekeken wordt.”

 

Joek: “Uiteindelijk zijn het de studenten van Academie van de Stad die de echte impact maken. Mijn impact hoop ik vooral te kunnen maken door de studenten zo goed mogelijk te begeleiden en motiveren. Ook denk ik dat zorgvuldige begeleiding nodig is om een project goed te laten verlopen. Daar zie ik graag mijn impact terug de komende tijd!”

 

Benieuwd naar de projecten die Ayu en Joek de komende periode zullen coördineren? Hou onze website in de gaten of neem een kijkje bij de project-pagina’s!