Een Startblok in de Zuidas

Woonstichting Lieven de Key bouwt 120 nieuwbouwwoningen voor 120 woonstarters op de Kop Zuidas Amsterdam. De ene helft komt uit Nederland, de andere helft bestaat uit jonge vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders). Dit startblokconcept ligt net binnen de ring in de directe omgeving van de RAI, de Rivierenbuurt en het Amstelpark. Bewoners hebben een zelfstandige studio en er is maar liefst 300m2 aan ruimte om samen te komen. Elke verdieping heeft een gemeenschappelijke ruimte. Zo biedt Startblok Kop Zuidas  je de kans om een netwerk op te bouwen, vrienden te maken en je horizon te verbreden. Samen kom je verder en is het bovendien gezelliger.

 

Een goede start voor iedereen

Het doel van Startblok Kop Zuidas is niet alleen het huisvesten van jongeren in tijden van een krappe woningmarkt. Het is vooral het geven van een goede start voor alle bewoners van het complex. Het Startblok biedt de verschillende groepen jongeren – of ze nou nog aan het studeren zijn of hun land hebben moeten ontvluchten – een springplank om hun leven op te bouwen in Amsterdam. Juist voor bewoners die net in Nederland zijn aangekomen, vormt het Startblok een mooi begin om Amsterdam te leren kennen en zich thuis te voelen in de stad.

 

Community Startblok Kop Zuidas

Het wooncomplex Startblok Kop Zuidas is nog net niet af, maar Academie van de Stad gaat vanaf februari 2023 op zoek naar Community Builders. Zij zullen een positieve impuls geven en samen met alle bewoners bouwen aan een community: Startblok Kop Zuidas. Het doel is om het complex een plek te maken waar bewoners prettig met elkaar samenwonen en elkaar helpen als dat nodig is. Dit draagt bij aan een goede start in Amsterdam voor alle woonstarters. De Community Builders vormen de aanjagers van de community en zetten een bewonersvereniging op. Natuurlijk zijn de Community Builders daarnaast ook gewoon een gezellige buur en worden er mooie sociale activiteiten georganiseerd in de gemeenschappelijke ruimtes en in de buurt. 

 

De vacature voor Community Builder in Startblok Kop Zuidas komt binnenkort online!
Hou onze socials dus in de gaten of kijk hier!

 

Wil je meer weten over het project Startblok Kop Zuidas? 

Neem contact op met de projectcoördinator: 

Dorien Admiraal
dorien@academievandestad.nl
06 1111 1776