Een Startblok in de Zuidas

Woonstichting Lieven de Key heeft 120 nieuwbouwwoningen voor 120 woonstarters op de Kop Zuidas Amsterdam gebouwd. De ene helft van de woonstarters komt uit Nederland, de andere helft bestaat uit jonge vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders). Dit startblokconcept ligt net binnen de ring in de directe omgeving van de RAI, de Rivierenbuurt en het Amstelpark. Bewoners hebben een zelfstandige studio en er is maar liefst 300m2 aan ruimte om samen te komen. Elke verdieping heeft een gemeenschappelijke ruimte. Zo biedt Startblok Kop Zuidas  je de kans om een netwerk op te bouwen, vrienden te maken en je horizon te verbreden. Samen kom je verder en is het bovendien gezelliger.

 

Een goede start voor iedereen

Het doel van Startblok Kop Zuidas is niet alleen het huisvesten van jongeren in tijden van een krappe woningmarkt. Het is vooral het geven van een goede start voor alle bewoners van het complex. Het Startblok biedt de verschillende groepen jongeren – of ze nou nog aan het studeren zijn of hun land hebben moeten ontvluchten – een springplank om hun leven op te bouwen in Amsterdam. Juist voor bewoners die net in Nederland zijn aangekomen, vormt het Startblok een mooi begin om Amsterdam te leren kennen en zich thuis te voelen in de stad.

 

Community Startblok Kop Zuidas

Academie van de Stad heeft vier Nederlandse jongeren geselecteerd als Community Builders. Vanaf september hebben twee statushouders het team Community Builders versterkt. Zij geven als team een positieve impuls en bouwen samen met alle bewoners aan een community: Startblok Kop Zuidas. Het doel is om het complex een plek te maken waar bewoners prettig met elkaar samenwonen en elkaar helpen als dat nodig is. Dit draagt bij aan een goede start in Amsterdam voor alle woonstarters. De Community Builders vormen de aanjagers van de community en zetten een bewonersvereniging op. Natuurlijk zijn de Community Builders daarnaast ook gewoon een gezellige buur en worden er mooie sociale activiteiten georganiseerd in de gemeenschappelijke ruimtes en in de buurt. 

Voor het team van Startblok Kop Zuidas zoeken wij momenteel geen nieuwe mensen, maar wij zijn altijd op zoek naar Community Builders in spé. Om op de hoogte te blijven van toekomstige vacatures voor Community Builders, meld je hier aan!

 

Wil je meer weten over het project Startblok Kop Zuidas? 

Neem contact op met de projectcoördinator: 

Dorien Admiraal
dorien@academievandestad.nl
06 1111 1776