Samen dineren

Academie van de Stad wilde iets doen voor de bewoners van Amsterdam Noord. Voor de nieuwkomers en stadspashouders. Een avondje uit. Het genieten van een 3-gangen menu, met een drankje en live muziek. Er was al een keer een diner georganiseerd in het Skatecafé, maar dit jaar wilde we het nog grootser aanpakken. Een diner voor 150 mensen! Eeke, een oud-student van het project Springlevend Vogelbuurt/IJplein, studenten van Stek Noord en Springlevend Volewijck hebben veel contacten in Noord en gingen de wijken door om het diner te promoten en mensen uit te nodigen. De doelgroep voor dit diner bereik je namelijk niet met een simpele Facebook post. In plaats daarvan gingen we langs buurthuizen, taalscholen, netwerken gericht op nieuwkomers en naar gratis eetgelegenheden in de buurt. Dit omdat we daar wél de mensen uit deze doelgroepen vinden! En wat een daverend succes was het dit jaar!

Heerlijke nieuwe combinaties

Een evenement zoals deze kunnen we natuurlijk niet alleen organiseren. Vandaar dat we samenwerkten met verschillende partijen die actief zijn in Noord. Zo coördineerde chef-kok, Mia, van Resto van Harte het koken met de vrijwilligers.  Zij houdt van eclectisch koken. Een waanzinnige combinatie van een lekkere Jerked Chicken (halal uiteraard) met een Hollandse stamppot en Aziatische bananenloempia’s! Onder leiding van Maryam maakte een groep islamitische vrouwen uit de Vogelbuurt het dessert. De muzikanten Lieke en Hashem deden een interactief optreden. Hierbij betrokken ze het publiek bij hun muzikale improvisaties. En terwijl het dessert word uitgedeeld, treed Kantjeboord op! 

Het Skatecafé diner was een memorabele avond. Nieuwe ontmoetingen, nieuwe ervaringen en meer verbinding! Een lekker dagje uit op een locatie waar velen van ons nog nooit waren geweest!

 

Nogmaals dank voor ieders aanwezigheid en natuurlijk alle vrijwilligers.