Op dit moment zijn we met twee studentenprojecten aan de slag in opdracht van Gemeente Almere: Het onderwijsproject Opgavegericht Werken en het Young Professional project Expats in Almere.

 

Opgavegericht werken

De studenten van de minor Veranderkunde aan de Hogeschool van Amsterdam doen onderzoek naar de ervaringen van ambtenaren binnen deze unieke samenwerkingen. Ze onderzoeken niet alleen de uitdagingen die ambtenaren tegenkomen binnen hun werk, maar ook de voordelen die het samenwerken met studenten met zich meebrengt. De studenten gaan in gesprek met verschillende betrokkenen om diepgaande inzichten te verzamelen.

Het doel van dit project? Een waardevol adviesrapport dat handvatten geeft hoe en binnen welke gebieden zij de hulp van studenten goed kunnen gebruiken en inzetten! Deze samenwerking belooft niet alleen de stad vooruit te helpen, maar biedt ook studenten de kans om actuele vraagstukken aan te pakken en zichzelf te ontwikkelen. We kijken uit naar de uitkomsten van dit onderzoek en naar de veelbelovende toekomst van de betrokkenheid van studenten bij de uitdagingen van de gemeente Almere!

 

We kijken uit naar de uitkomsten van dit onderzoek en naar de veelbelovende toekomst van de betrokkenheid van studenten bij de uitdagingen van de gemeente Almere!

 

Onderzoek expats in Almere

We zijn op dit moment ook bezig met een project dat zich verdiept op de expatgemeenschap in Almere. Met dit project wil de gemeente inzicht krijgen in de behoeften, kansen en uitdagingen van de expatgemeenschap. Hoe ervaart deze groep het leven in Almere? Welke sociale activiteiten worden er ondernomen? En in hoeverre maken de expats gebruik van lokale voorzieningen zoals buurthuizen, sportfaciliteiten en zorg?

In september zijn twee enthousiaste Young Professionals gestart. Zij gaan de komende periode aan de slag met de opdracht en zullen het onderzoek leiden. De eerste stap die ze hebben gezet, is het opstellen van een plan van aanpak. De Young Professionals hebben een vooronderzoek gedaan om een helder beeld te krijgen van de expatgemeenschap in Almere. Ze informeerden naar de herkomst en hoe zij het beste contact kunnen leggen.

 

De Young Professionals hebben een vooronderzoek gedaan om een helder beeld te krijgen van de expatgemeenschap in Almere.

 

In de volgende fase van het project gaan de Young Professionals in gesprek met de expats. Ze duiken samen in de wereld van de expats om zo hun behoeften en wensen te achterhalen. Met de verzamelde informatie schrijven de Young Professionals een aanbeveling voor de gemeente Almere. Zo kan de gemeente expats ondersteunen en eventueel beleid ontwikkelen om hun behoeften tegemoet te komen. Een mooi project, dat waardevolle inzichten voor de stad Almere zal opleveren.

 

Een mooi project, dat waardevolle inzichten voor de stad Almere zal opleveren.

 

Kom in contact!

We doen op dit moment nog veel meer inspirerende projecten. Neem een kijkje in ons nieuwe Impactjaarverslag, vol inspirerende verhalen en mooie resultaten!

Vragen over één van onze projecten, of in gesprek over het opzetten van een project? Neem contact op met onze projectcoördinator Bob (Amsterdam en Almere) via bob@academievandestad.nl of projectcoördinator Emy (Utrecht en regio) via emy@academievandestad.nl.