De eerste samenwerking


Ha Ellen, kan jij je nog de eerste keer herinneren dat je met Academie van de Stad samenwerkte? “Oeh, dat is denk ik in Oost geweest waar ik van jullie had gehoord via een voorleesproject. Maar onze échte eerste samenwerking was voor het stageproject StudentJobcoach in 2014 in Noord. Ik was vooral verwonderd dat jullie ook zo actief het contact met werkgevers oppakten en vacatures wierven. Ik kon me voorstellen dat jullie het coachtraject met de jongeren begeleidden. Maar het viel me op hoe serieus jullie bedrijven afstruinden op zoek naar vacatures. In die tijd met een enorme jeugdwerkloosheid was dat precies wat we nodig hadden.

Trots


We kunnen zo wel stellen dat jij na al die samenwerkingen een echte Academie van de Stad ambassadeur bent, waar ben je van al die projecten het meest trots op? “Vooral hoe de studenten die actief zijn in de projecten zo enorm groeien. Het is echt een wereld van verschil hoe studenten aan de start van een project zich presenteren en tegen het einde van het studiejaar. Bij de eindbijeenkomst van het project StudentStudycoach Refugees vorig jaar zag ik dat specifiek bij een van jullie studentcoördinatoren. Dat ontroerde mij echt. Maar ik ben ook trots dat binnen mijn nieuwe afdeling en de teams het besef is gekomen dat jullie met de studenten een nieuwe frisse energie teweeg kunnen brengen.

Denktank


Mooie brug! Dank. Daarover gesproken, we zijn sinds september dit jaar gestart met een Denktank, gericht op arbeidsmarktdiscriminatie, best spannend. Een belangrijk thema in Amsterdam, waar nu vijf studenten van verschillende opleidingen zich in vastbijten. En, het eerste event hiervan gaat volgende week plaatsvinden. Waarin zie jij hier de meerwaarde van studenten? “Het is mooi om te zien hoe een groep jonge mensen totaal anders tegen dit vraagstuk kijkt. En hierbij de doelgroep benadert op een frisse en volledig ongeproblematiseerde wijze. En ook wat dat doet binnen ons team en ons weer op een andere manier laat nadenken. Ik ben heel benieuwd wat dat teweeg gaat brengen tijdens het eerste event! Zeker wanneer zij met een bus de straat op gaan om arbeidsmarktdiscriminatie aan de kaak te stellen.”


Solliciteer nu!


Oké dank Ellen! Volgens mij moet jij alweer rennen naar jouw volgende afspraak. Vanaf februari is er weer plek voor een aantal nieuwe toppers in ons Denktank team. Is er nog iets wat je kwijt wil, een wijze les, mooie quote, goede slogan om de studenten te overtuigen bij ons stage te lopen? “Het is een unieke kans om als student een kijkje achter de schermen te krijgen hoe wij bij de gemeente met deze thematiek bezig zijn én er zelf direct aan bij te dragen. Het is een enorm belangrijk onderwerp wat van klantmanager tot wethouder speelt en wie weet verbaas je ons zo dat er na de Denktank nog wel meer nieuwe kansen ontstaan!”.

 

Je hoort het! De vacature staat weer open, dus ben jij vanaf februari 2020 op zoek naar een stageplek voor 2-4 dagen per week? Solliciteer dan nú via deze link.