De BuurtHubs

In verschillende delen van de stad zijn de BuurtHubs al gelanceerd. In een zo’n Hub vind je elektrisch deelvervoer. Denk aan auto’s, (bak)fietsen of scooters. Zo kunnen de Amsterdammers op ieder moment een passend voertuig huren.

Inzicht in het gebruik

Om erachter te komen of de BuurtHubs de gehoopte bijdrage leveren, wil de gemeente Amsterdam inzicht krijgen in de ervaringen van de gebruikers en buurtbewoners. Met deze inzichten kan de gemeente Amsterdam, opdrachtgever van het project, inspelen op de behoeften van de Hub-gebruikers en buurtbewoners.

Studenten Computational Social Science

In het vak ‘Climate Change’ verkennen studenten hoe verschillende belanghebbenden klimaatverandering waarnemen en hoe digitale oplossingen kunnen bijdragen aan het aanpakken van dit complexe probleem. Tijdens dit vak zal een groepje studenten zich inzetten voor het project BuurtHubs. De studenten zullen in gesprek gaan met bewoners en Hub-gebruikers om zo meer te weten te komen over de ervaringen met de BuurtHubs. Aan het einde van het project presenteren ze het onderzoeks- en adviesrapport aan de gemeente Amsterdam.

 

Meer weten over het project BuurtHubs?

Neem contact op met Ayu via ayu@academievandestad.nl