Inzicht in de wijk

In de wijk zijn verschillende organisaties gevestigd. Eén van deze organisaties is Dynamo, een welzijnsorganisatie die bewoners helpt om actief mee te doen aan de samenleving. Dynamo en Stadsdeel Zuid, de opdrachtgevers van dit project, wilden meer te weten komen over wat er speelt in de wijk. Wat zijn de behoeften van de bewoners? En hoe zien zij hun eigen rol daarin? 

 

Het onderzoek

Een groep derdejaars studenten is de wijk ingetrokken om onderzoek te doen. Ze zijn in gesprek gegaan met bewoners, passanten én organisaties die in de wijk gevestigd zijn. Aan het einde van het onderzoek zijn de studenten tot een adviesrapport gekomen over interventie-mogelijkheden die in de wijk kunnen worden opgezet.

 

Directe impact

Eén van de doelen die we met dit project hebben bereikt, is meer inzicht in de behoeften van de bewoners. Het overstijgende doel is het versterken van de sociale cohesie in de wijk. De studenten hebben hierin een aanzet gemaakt door tijdens het onderzoek contact te maken met bewoners, de bewoners actief uitnodigen en ontmoetingen te faciliteren.

 

Meer weten over project Buurtonderzoek Buitenveldert?

Neem contact op met Joek via joek@academievandestad.nl