De Walk of Fame is een route van 42 tegels in het centrum van Almere. Elke tegel staat voor een gebeurtenis, ontwikkeling of persoon in de geschiedenis van de stad. Elk jaar wordt er een nieuwe tegel aan de route toegevoegd. De bewoners van Almere kunnen stemmen op welke tegel er het komende jaar bij zal komen. De tegelroute wordt gezien als een leuke manier om zowel volwassenen als kinderen iets te leren over de geschiedenis van hun stad. De gemeente hoopt dat de Walk of Fame kan bijdragen aan het historisch besef van de bewoners van Almere, waarbij kinderen gezien worden als een belangrijke doelgroep. 
In de afgelopen periode hebben studenten van het Teachers College een lessenserie gemaakt rondom de Walk of Fame. Met de lessenserie hoopt de gemeente Almeerse kinderen en jongeren enthousiast te maken voor de tegelroute en te informeren over de stemprocedure.

De gemeente Almere wil graag de bekendheid van de Walk of Fame te vergroten en dat het aantal stemmen voor de nieuwe tegel dit jaar gelijk blijft of zelfs toeneemt. De studenten van de minor Storytelling & (online) Media van Windesheim Flevoland gaan daarom creatieve manieren bedenken om de bekendheid van de Walk of Fame te vergroten. Zij gaan daarbij aan de slag met de bekendheid van de website en het lespakket. Verder zullen zij manieren bedenken om de bewoners van Almere bewust te maken van de mogelijkheid om te stemmen op de volgende tegel.