Sinds juli 2020 zijn de Community Builders al fanatiek bezig om nieuwe bewoners welkom te heten. Zo ontvingen zij op een bloedhete zomerdag in juli 200 nieuwe bewoners met ijsjes en zijn er inmiddels goede contacten met ondernemers en initiatieven uit de buurt. Een burendag en buurtborrel staan in de steigers. Grotere plannen bespreekt het team op de wekelijkse vergadering.

Voor de Community Building zijn de studenten druk bezig met het oprichten van een bewonersvereniging. Door middel van een bewonersvereniging is het makkelijker om zaken voor het complex te organiseren. De verwachting is dat voor het einde van 2020 de vereniging is opgericht. Daarnaast organiseren de Community Builders maandelijks een afvalprik evenement. Hierbij kunnen alle buren aansluiten en hun steentje bijdragen aan een schone en fijne leefomgeving.


Sinds kort is er een ruilboekenkast neergezet waarbij de bewoners terwijl ze hun was doen, boeken kunnen ruilen, of er gelijk eentje lezen. Twee keer per jaar is er een groter evenement, gericht op het leren kennen van elkaar. Ten slotte staat er voor de aankomende tijd een samenwerking met de kunstenaars die in het complex wonen op de planning. Hierover zullen we updates geven in onze blogs.