De Community Builders

Een enthousiaste groep studenten zijn vanaf september 2021 begonnen als Community Builder aan de Opaallaan. Als student én buurman of buurvrouw leveren zij een mooie bijdrage aan de leefbaarheid en levendigheid in het complex. Onder begeleiding van Academie van de Stad en samen met DUWO en bewoners gaan de community builders aan de slag met het versterken van de verbindingen tussen de studenten. Samen activiteiten opzetten en het contact versterken tussen verdiepingen zijn daarbij het streven.  Na een eerste jaar vol uitdagingen, is een onderzoek uitgevoerd om erachter te komen waar de bewoners van de Opaallaan behoefte aan hebben.

 

Summer BBQ
De ‘Summer BBQ’ afgelopen zomer (juli 2022) op de Opaallaan

 

Onderzoek Opaallaan

In de zomer van 2022 hebben twee onderzoekers zich ondergedompeld op de Opaallaan. Wat speelt er en waar hebben de bewoners echt behoefte naar? De uitkomsten van het onderzoek hebben zij gepresenteerd aan Academie van de Stad en DUWO. Het onderzoek gaf inzicht in wat er speelt onder bewoners en gaf handvatten om verbindingen tussen bewoners te stimuleren. 

 

Nieuwe focus: Opknappen gemeenschappelijke woonkamers

In het onderzoek werd benadrukt dat gemeenschappelijke ruimtes om samen te komen essentieel zijn om verbindingen tussen de studenten te stimuleren. Om deze reden slaan DUWO en de Community Builders de handen ineen om de gemeenschappelijke keukens/woonkamers op de verschillende verdiepingen op te knappen. Zo hebben bewoners een fijne ruimte om elkaar te ontmoeten en samen te komen.

 

Summer BBQ

Eén van de activiteiten die de Community Builders deze zomer hebben georganiseerd was een BBQ. Het was een gezellige dag met lekker eten, spelletjes en goede gesprekken! Meer weten over wat we doen? Lees dan deze blog!

 

Wil je meer weten over dit project? 

Neem contact op via amsterdam@academievandestad.nl of 085 3033 707.