De Community Builders

Een enthousiaste groep studenten zijn vanaf september 2021 begonnen als Community Builder aan de Opaallaan. Als student én buurman of buurvrouw leveren zij een mooie bijdrage aan de leefbaarheid en levendigheid in het complex. Onder begeleiding van Academie van de Stad en samen met DUWO en bewoners gaan de community builders aan de slag met het versterken van de verbindingen tussen de studenten. Samen activiteiten opzetten en het contact versterken tussen verdiepingen zijn daarbij het streven. 

 

Aanpak Opaallaan

DUWO maakt zich hard voor de leefbaarheid aan de Opaallaan en heeft al diverse maatregelen genomen. Zo is er tijdens kantooruren een extra beheerder aanwezig en wordt er veel samengewerkt met partners die betrokken zijn in de buurt, zoals de gemeente en andere dienstverlenende organisaties. Als aanvulling op deze maatregelen is ook Academie van de Stad gevraagd om een project met community builders op te zetten. Jolien Beltman, sociaal beheerder bij DUWO, zet zich samen met haar collega’s in voor de Opaallaan. Jolien: “Academie van de Stad kan een goede verbindende rol spelen en dit project op poten zetten. In eerdere projecten zagen we dat Academie van de Stad ervaring heeft met het werven, selecteren en begeleiden van een team van community builders. Deze aanpak sluit goed aan bij de insteek die wij voor ogen hebben bij de Opaallaan.”

 

Summer BBQ

Eén van de activiteiten die de Community Builders deze zomer hebben georganiseerd was een BBQ. Het was een gezellige dag met lekker eten, spelletjes en goede gesprekken! Meer weten over wat we doen? Lees dan deze blog!

 

Summer BBQ
De ‘Summer BBQ’ afgelopen zomer (juli 2022) op de Opaallaan