Jongeren in de stad

In Amsterdam wonen veel jongeren. Juist voor deze doelgroep is een woning in de stad steeds minder een optie. De opdrachtgever voor dit onderzoek, een Amsterdamse woonstichting, maakt het huisvesten van woonstarters mogelijk. En dat gaat verder dan het bieden van sleutels voor een woning. Door middel van verschillende vormen van beheer zet de stichting zich in voor onder andere betere leefbaarheid in een complex, de opbouw van een community of het schoon en veilig houden van omgeving. 

 

Verschillende woonwensen

De woonstichting loopt hierbij tegen verschillende uitdagingen aan. Er is namelijk niet één type jongere in de stad en er lijken verschillende woonbehoeften te zijn. Zo heeft een student bijvoorbeeld andere woonwensen dan een starter. Hoe kan de woonstichting het beste inspelen op deze uiteenlopende behoeften? Het doel van het onderzoeksproject ‘Complex beheer’ is het verkrijgen van inzicht in hoe de woonstichting zich zo goed mogelijk in kan zetten om specifiek de doelgroep ‘werkende jongeren’ te huisvesten. 

 

Complex Beheer

Twee Young Professionals van Academie van de Stad verdiepen zich gedurende het project ‘Complex Beheer’ in een wooncomplex in Amsterdam-Noord als casus voor de rest van het onderzoek. Op het complex wonen sinds april 2020 meer dan 300 woonstarters, van 23 tot 28 jaar. Met de bewoners en sleutelfiguren gaan zij actief in gesprek, om de behoeften van hen te inventariseren. Daarnaast gaan de twee Young Professionals op zoek naar welke beheervormen mogelijk zijn vanuit de woonstichting voor een dergelijk complex. Tot slot stellen ze een adviesrapport op aan de woonstichting.

 

Meer weten over het project Complex Beheer?

Benieuwd geworden naar dit project? Neem contact met ons op via amsterdam@academievandestad.nl of 085 3033 707.

 

 

Complex Beheer