Overvecht is een groene en ruim opgezette wijk in Utrecht. In deze wijk vinden veel mensen een prima woning en zijn er veel voorzieningen te vinden. Tegelijkertijd hebben veel bewoners van Overvecht het best moeilijk door bijvoorbeeld geldzorgen, werkloosheid of een slechte gezondheid. Daarom is Overvecht bezig met een versnelling om de wijk te ontwikkelen en te versterken. Een van de uitdagingen die in Overvecht speelt is de eenzaamheid. Overvecht heeft het hoogste percentage aan eenzame mensen van heel Utrecht (Eenzaamheid in Utrecht, 2017).

Er zijn in Overvecht veel bewoners die zich eenzaam voelen. Dit kan komen door weinig contact met anderen, maar ook mensen met veel sociale contacten kunnen zich eenzaam voelen. Daarnaast speelt eenzaamheid bij veel verschillende typen mensen, zoals mensen met een lager opleidingsniveau, mensen met een migratie-achtergrond, mensen die zelfstandig wonen en oudere mensen. Het komt vaak voor dat mensen er niet voor uitkomen dat ze zich eenzaam voelen en het niet met anderen bespreken. Hierdoor lopen zij hulp mis, die wel beschikbaar is. Om ervoor te zorgen dat eenzame mensen in Overvecht hun zorg bespreekbaar maken is er meer bekendheid nodig over de verschillende gezichten van eenzaamheid. Iedereen kan zich eenzaam voelen.

Studenten Communicatie en Multimedia Design van de Hogeschool Utrecht onderzoeken hoe je bewoners in Overvecht kunt laten zien dat iedereen eenzaamheid kan ervaren en dat je het bespreekbaar kunt maken. De studenten gaan op zoek naar de beste manieren om hiervor te communiceren. Daarnaast maken ze een creatief concept om de boodschap over te brengen.