Vervoersarmoede

Vervoersarmoede betekent dat sommige mensen moeite hebben om rond te reizen omdat ze geen geld hebben voor transport of geen goede opties hebben. Hierdoor kunnen ze niet gemakkelijk naar werk, school of de dokter gaan.

 

Studenten Built Environment

De studie Built Environment aan de Hogeschool Utrecht richt zich op het begrijpen en vormgeven van onze gebouwde omgeving. Studenten leren over stedenbouw, architectuur, infrastructuur en duurzaamheid om toekomstige stedelijke uitdagingen aan te pakken. Tijdens project De Groene Route zullen studenten de gemeente advies geven hoe de vervoersarmoede vermindert kan worden. Dit presenteren zij tijdens de eindbijeenkomst.

 

Stadsbreed en wijkgericht

Allereerst zullen de studenten de literatuur over vervoersarmoede induiken en de beleidsstukken vanuit de gemeente Amersfoort lezen. Daarnaast gaan ze in gesprek met beleidsmedewerkers van de gemeente Amersfoort en doen ze op die manier stadsbreed onderzoek naar welke rol vervoersarmoede speelt. Vervolgens is het tijd om ook met de bewoners zelf in gesprek te gaan. De studenten trekken verschillende wijken in, zoals de wijken Schuilenburg en Randenbroek, en zullen met bewoners spreken over vragen zoals: welke bestemmingen/voorzieningen kunnen bewoners uit de wijk niet goed bereiken? Wat hebben zij nodig om beter van A naar B te kunnen komen? 

Meer weten over De Groene Route?

Neem contact met ons op via info@academievandestad.nl of 085 3033 707.