Young professionals werken mee aan het digitaal vaardiger maken van medewerkers van de gemeente Utrecht, zodat zij hun werk nog beter kunnen doen en de burger beter van dienst kunnen zijn.

Want net als burgers moeten ook medewerkers van de gemeente mee in een samenleving die steeds verder digitaliseert. Om die ontwikkelingen bij te kunnen benen heb je specifieke vaardigheden en competenties nodig. De gemeente Utrecht vindt het belangrijk dat medewerkers die vaardigheden beheersen en steeds beter leren. 

Met het project Digivaardig krijgen medewerkers de kans om hun persoonlijke digitale vaardigheden te versterken. Elke medewerker is uniek en heeft dus zijn eigen leerbehoeften. Daarom zijn er verschillende niveaus die aansluiten bij de werkzaamheden en het leerdoel van medewerkers. 

Vier recent afgestudeerden bouwen vanuit Academie van de Stad mee aan het project Digivaardig. De “Digihelden” krijgen de kans om hun scherpe, creatieve en praktische input te leveren. Samen met de medewerkers maken de zij de vertaalslag van wat er om ons heen gebeurt op het gebied van digitalisering naar concrete, persoonlijke leerdoelen en acties. Een uitdagende en waardevolle taak die de gemeente helpt om een grote stap voorwaarts te maken.