Goeie Buur is een project samen met de Gemeente Utrecht, de SSH, BackUp, Lijn 5, Lister, Timon en Youké. Samen zetten we een inclusief netwerk op van jongeren en studenten die elkaar ontmoeten, weten te vinden, ervaringen uitwisselen en leren van en met elkaar. ‘Samen wonen, samen bouwen’ is waar het project om draait!  We zetten daarbij in op het stimuleren van eigen initiatief en zelfstandigheid (“op eigen benen leren staan”). Maar ook aan het bouwen van een duurzaam sociaal netwerk en het samen bouwen aan de toekomst. 

Het project Goeie Buur biedt een mooie kans om samen te wonen met leeftijdsgenoten die klaar zijn voor de volgende stap!  Bij Goeie Buur gaat het om gemotiveerde jongeren uit de maatschappelijke zorg die graag op zichzelf willen gaan wonen. Zij gaan net als de studenten op zichzelf wonen, in een nieuwe omgeving en soms ook in een nieuwe stad.

Een Goeie Buur heeft een aantal uur per week contact met de jongere. Dit kan zijn in de vorm van whatsapp/bellen, maar kan ook afspreken wanneer dit nodig is. De studenten en de jongeren trekken met elkaar op, ontmoeten elkaar, wisselen ervaringen uit over het op jezelf wonen en weten elkaar te vinden. Wij vinden het belangrijk dat er een goede band is tussen de jongere en de Goeie Buur. Daarom zullen wij ervoor zorgen dat ze elkaar van te voren ontmoeten. Dit om te kijken of er een klik is.

Als je na het lezen van bovenstaande informatie nieuwsgierig bent geworden, neem dan vooral contact met ons op! Dat kan via het volgende mailadres: projectgoeiebuur@academievandestad.nl. Of neem contact op met projectcoördinator Judith via 06 42686269.