Het provinciehuis Flevoland is de inrichting van de ruimte aan het vernieuwen. Hierbij zoeken ze naar nieuwe manieren om op duurzame wijze meer groen in het huis te krijgen. De studenten krijgen de mogelijkheid om hun ideeën te testen en verkennen. Omdat de indeling van de vier verdiepingen al vaststaat, buigen de studenten zich over de ontvangsthal en het restaurant.

De afdeling Facilitair Beheer wil naast creatieve groenideeën ook weten wat de duurzaamheid en uitvoerbaarheid zijn van het uiteindelijke advies. De studenten kijken met een frisse blik naar verschillende mogelijkheden. Ze onderzoeken wat er allemaal mogelijk is aan groensoorten, of er regionale kwekers zijn en of er op het terras van het provinciehuis een kruidentuin kan worden aangelegd. De studenten gaan ook in gesprek met medewerkers om meer te weten te komen over hun groenbeleving op de werkvloer.

Aan het eind van het project zullen de studenten een boek overhandigen aan de opdrachtgever met daarin hun adviezen, maar ook uitgewerkte visuele ontwerpen!