Met én van elkaar leren

Met wie kun je beter beginnen aan de zoektocht naar een kamer dan met een student. Het project Hospiteerbuddy’s gaat van start in september 2020. Jonge statushouders en studenten krijgen in dit project de kans om in peer-to-peer contact te leren van elkaars culturen en samen bouwen aan een toekomst. Dit kan de integratie van statushouders in de samenleving bevorderen. Om het project en de community vorm te geven, wordt vanuit Academie van de Stad een team van Hospiteerbuddy’s ingezet. Dit zijn maatschappelijk georiënteerde studenten. Dit project is in samenwerking met Vluchtelingenwerk, Nidos en de gemeente Utrecht.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als een jonge statushouder zich via Nidos of Vluchtelingenwerk bij ons aanmeldt, wordt hij of zij gekoppeld aan een Hospiteerbuddy. Na de kennismaking brengen ze samen de wensen omtrent woonruimte in kaart en bekijken ze de mogelijkheden. Vervolgens reageren ze op kamers en gaan ze hospiteren. De buddy zal vervolgens ook meekijken bij verhuizen en kennismaken met de buurt. Wanneer de statushouder wordt opgenomen in de buurt, hospitagezin of studentenhuis is het doel van het buddytraject bereikt. Daarnaast worden er maandelijks activiteiten georganiseerd voor de buddy’s en de statushouders. Hier is ruimte voor gezelligheid, maar ook inhoudelijk ervaringen uitwisselen. Zo bouwen we samen een lerend netwerk op.

Heb je vragen of wil je graag meer weten? Neem dan contact op met projectcoördinator Jasmijn via 06 – 15 10 42 52 of jasmijn@academievandestad.nl.