Provincie Utrecht voor iedereen

Vanuit de Sociale Agenda heeft de provincie Utrecht onderzocht welke rol zij kan spelen in het aanbieden van anti-discriminatielessen in het onderwijs. Uit dit onderzoek is gebleken dat de provincie geen rol heeft als het gaat om het curriculum op scholen. Bovendien is er al een groot aanbod op het gebied van anti-discriminatielessen. De provincie wil wel graag op andere manieren een rol vervullen in de strijd tegen discriminatie, racisme en antisemitisme.

 

Studenten gaan op onderzoek uit

De studenten gaan aan de slag met een onderzoek naar hoe de Sociale Agenda zichtbaar uitgedragen kan worden, met specifieke aandacht op het aanspreken van jongeren. Zij richten zich in hun onderzoek op drie verschillende pijlers: 

  1. Hoe kan de Provincie Utrecht haar samenwerking met bestaande netwerkpartners als Artikel 1 MN en Stichting Vreedzaam verbeteren?
  2. Hoe kan provincie Utrecht de Week van Respect als instrument benutten om invulling te geven aan de aanpak van discriminatie, racisme en antisemitisme?
  3. Hoe kan de provincie Utrecht met zijn aanpak op discriminatie, racisme en antisemitisme specifiek
    jongeren aanspreken?

Aan de slag!

De studenten doen kwalitatief onderzoek naar dit onderwerp en nemen daarbij diverse interviews af. De resultaten verwerken zij in een onderzoeksrapport dat de Sociale Agenda van de Provincie Utrecht vervolgens kan gebruiken om hun aanpak op het gebied van inclusiviteit en de zichtbaarheid daarvan te verbeteren.

Meer weten over het project Een Inclusieve Provincie? Neem contact op met de projectcoördinator Janneke via janneke@academievandestad.nl of telefonisch via 06 15515667.