Utrecht klimaatbestendig

Het klimaat verandert en dat merken we ook in de regio Utrecht: hoosbuien, storm, hitte en droogte komen steeds vaker voor. Het is hard nodig om onze leefomgeving aan te passen aan deze weersextremen. Dat bereiken we door samen aan de slag te gaan. De Klimaattop is in een jaarlijks terugkomend evenement voor alle partners van het Netwerk Water en Klimaat. Een event waar ruim zeventig bestuurders, ambtenaren en andere betrokkenen samenkomen om met elkaar te kijken hoe we Utrecht klimaatbestendig kunnen houden –nu en in de toekomst.

 

Klimaattop 2022

De Klimaattop 2022 staat in het teken van kennis delen, netwerken en dingen leren. Het doel is iets met elkaar te beleven, contacten en verbindingen te leggen. Het Netwerk Water en Klimaat is aan het pionieren als het aankomt op klimaatadaptatie en wil laten zien wat ze allemaal al doen en wat ze, met het hele netwerk samen, al hebben bereikt. Het thema van dit jaar is: dromen, durven, doen. Het is aan de studenten om bezoekers meer te prikkelen en mogelijk het vraagstuk vanuit een andere benadering te bekijken en deelnemers uit te dagen en te inspireren.

 

Design thinking project Klimaattop 2022

Denkrichtingen: ik zie wat jij niet ziet; ik durf iets wat jij niet durft. Durf maar en daag ons uit is de opdracht! Vijf studenten van de Hogeschool voor de Kunsten zullen een vooronderzoek doen op basis van design thinking. Daarbij zullen ze in een periode van tien weken in groepsverband aan de slag met conceptontwikkeling, programmering en testen. Op 1 juli zullen zij de kans krijgen hun werk te presenteren tijdens de Klimaattop 2022.

 

 

Klimaattop 2022