Een wijkloket in Kanaleneiland

Het project Loket 1 is gestart in samenwerking met het ROC Midden Nederland. Vanuit het loket in de wijk ervaren mbo-studenten hoe het is om iets te doen voor een ander en voor de wijk Kanaleneiland. De studenten doen werk- en leerervaring op en breiden hun vaardigheden uit, onder begeleiding van ‘skillscoaches’ vanuit het hoger onderwijs.  Academie van de Stad heeft het wijkloket samen met ROC Midden-Nederland opgestart. Het doel van het project is om ‘levensecht leren’, oftewel leren door te doen, te bevorderen. 

 

Gerund door studenten

De mbo-studenten die bij Loket 1 aan de slag gaan, volgen de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener of Medewerker HRM. Zij worden door ‘skillscoaches’ van het hbo gecoacht in hun praktijkvaardigheden. Vanuit het loket ervaren de studenten hoe het is om mensen te ondersteunen. Tegelijkertijd kunnen de studenten op deze manier iets betekenen voor de bewoners van Kanaleneiland. 

 

Loket 1
Studenten informeren een bewoner in Loket 1

 

Gratis advies Loket 1

Het advies van de studenten is gratis. Zo kunnen wijkbewoners op een laagdrempelige manier advies inwinnen. Het loket gaat dit studiejaar open vanaf 22 september 2022, de deuren zijn voor bezoekers geopend tussen 10:00 en 14:00 (op dinsdag, woensdag en donderdag). Het wijkloket is gevestigd tegenover de Hema in winkelcentrum Nova, Kanaleneiland.

 

Meer weten over Loket 1?

Het AD kwam langs bij het project! Lees het artikel hier.

Ook Young Impact kwam langs en interviewde ROC-docente Jaimy over het project.

 

Docent Jaimy: ‘In ons juridisch wijkloket helpen MBO-studenten bewoners uit de wijk’