Een wijkloket in Kanaleneiland

Loket 1 is gestart in samenwerking met het ROC Midden Nederland. Vanuit het loket in de wijk ervaren mbo-studenten hoe het is om iets te doen voor een ander en voor de wijk Kanaleneiland. De studenten doen werk- en leerervaring op en breiden hun vaardigheden uit, onder begeleiding van ‘skillscoaches’ vanuit het hoger onderwijs.  Academie van de Stad heeft het wijkloket samen met ROC Midden-Nederland opgestart. Het doel van het project is om ‘levensecht leren’, oftewel leren door te doen, te bevorderen. 

 

Gerund door studenten

De mbo-studenten die bij Loket 1 aan de slag gaan, volgen de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener of Medewerker HRM. Zij worden door ‘skillscoaches’ van het hbo gecoacht in hun praktijkvaardigheden. Vanuit Loket 1 ervaren de studenten hoe het is om mensen te ondersteunen. Tegelijkertijd kunnen de studenten op deze manier iets betekenen voor de bewoners van Kanaleneiland. 

 

Loket 1
Studenten informeren een bewoner in Loket 1

 

Gratis advies

Het advies van de studenten is gratis. Het loket is sinds 12 oktober 2021 geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10 uur tot 13 uur. 

 

Meer weten over Loket 1?

Het AD kwam langs bij het project! Lees het artikel hier.

Ook Young Impact kwam langs en interviewde ROC-docente Jaimy over het project.

 

Docent Jaimy: ‘In ons juridisch wijkloket helpen MBO-studenten bewoners uit de wijk’