Een wijkloket in Kanaleneiland

Het project Loket 1 is gestart in samenwerking met het ROC Midden Nederland. Vanuit het loket in de wijk ervaren mbo-studenten hoe het is om zich in te zetten voor een ander en voor de wijk Kanaleneiland. De studenten doen werk- en leerervaring op en breiden hun vaardigheden uit onder begeleiding van ‘skillscoaches’ uit het hoger onderwijs.  Academie van de Stad heeft het wijkloket samen met ROC Midden Nederland opgestart. Het doel van het project is om ‘levensecht leren’, oftewel leren door te doen, te bevorderen. 

“Ik leer steeds nieuwe dingen. Dat gaat per stapje. Heel rustig achter elkaar aan. Net als op een trap: je kunt bij Loket 1 je eigen tempo bepalen.” – Student Loket 1

Gerund door studenten

De mbo-studenten die bij Loket 1 aan de slag gaan, volgen de opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener of Medewerker HRM. Zij worden door ‘skillscoaches’ van het hbo gecoacht in hun praktijkvaardigheden. Vanuit het loket ervaren de studenten hoe het is om mensen te ondersteunen. Tegelijkertijd kunnen de studenten op deze manier iets betekenen voor de bewoners van Kanaleneiland. Naast dat bewoners hier namelijk terecht kunnen met een hulpvraag, kunnen ze hier ook hun persoonlijke verhalen kwijt.

“Ik durf meer initiatief te nemen, creatief te zijn, in een groep mijn idee te delen. Ik deed dit eerst niet, maar ik durf nu meerdere uitdagingen aan te gaan.” – Student Loket 1
Loket 1
Studenten informeren een bewoner in Loket 1

Gratis advies Loket 1

Het advies van de studenten is gratis. Zo kunnen wijkbewoners op een laagdrempelige manier advies inwinnen. De deuren van het loket zijn voor bezoekers geopend tussen 10:00 en 14:00 (op dinsdag, woensdag en donderdag). Het wijkloket is gevestigd tegenover de Hema in winkelcentrum Nova, Kanaleneiland.

Meer weten over Loket 1?

Voor meer hoogtepunten en verhalen over Loket 1 kan je een kijkje nemen in het impactboekje. Ook kwam het AD langs bij het project tijdens de energievoorlichtingsdagen. Lees het artikel hier!