De leefbaarheidsindicator 

De leefbaarheidsindicator is een relatief nieuw instrument dat Ymere gebruikt om te meten hoe leefbaar hun complexen en buurten zijn. Het doel hiervan is om te monitoren of de huidige beleidsinterventies goed werken. De leefbaarheidsindicator neemt verschillende factoren mee, zoals hoe schoon de complexen zijn, wat de mening van de huurder is en ook hoe de samenwerking met de buurt is, de betrokkenheid van verschillende partners. 

 

Meer verdieping

Dit instrument vraagt echter nog om een verdere verdieping, met name op het onderdeel betrokkenheid. Het gaat dan zowel om de betrokkenheid van de huurders als de stakeholders. Hierbij vraag Ymere zich af hoe deze samenwerking gaat en hoe je dit nou het beste kan meten? Dit zijn vragen waar Ymere graag antwoord op wil krijgen in het project Meetbaar Leefbaar.

 

Studentenproject Leefbaarheid

Studenten met een affiniteit voor het onderwerp leefbaarheid, gaan in dit project aan de slag met het reflecteren en evalueren van de Leefbaarheidsindicator. Ook doen ze aanbevelingen ter verbetering van het instrument. De hoofdvraag die tijdens project gesteld wordt is: In hoeverre meet de leefbaarheidsindicator wat het moet weten en waar zouden er nog verbeteringen in gemaakt kunnen worden? Een erg relevante en interessante vraag dus!

 

Meetbaar Leefbaar 

In dit project zullen studenten aan de slag gaan met onderzoeken van de leefbaarheidsindicator doormiddel van bijvoorbeeld literatuuronderzoek, interviews en enquêtes. 

Wij zijn erg benieuwd met wat voor mooie resultaten en inzichten de studenten komen!

 

Wil je meer weten over het project Meetbaar Leefbaar? 

Neem contact op met de projectcoördinator: 

Maya van de Ven

maya@academievandestad.nl

06 1554 4334